Γκρι ματ Ferrari F40 στα όρια του βέβηλου (+video)

Κάποια αντικείμενα, πολύ απλά, δεν τα ακουμπάς. Δεν προβαίνεις στην παραμικρή αλλαγή πάνω τους. Κειμήλια, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, έργα τέχνης, μουσικές συμφωνίες, όλα θα πρέπει να αφήνονται στην κατάσταση που τα διαμόρφωσαν οι δημιουργοί τους. Η Ferrari F40 ανταποκρίνεται σε όλους τους χαρακτηρισμούς, προσαρμοσμένοι στα τετράτροχα δρώμενα.

Το πιο αγαπημένο και κατά πολλούς καλύτερο δημιούργημα του Μαρανέλο, είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική Ferrari. Αποτελεί το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα του ίδιου του Enzo Ferrari, την ύστατη μετενσάρκωση των ιδεωδών του «Γέρου». Σχεδιασμένη για τους εορτασμούς των 40ων γενεθλιών της φίρμας, παρήχθη σε 1.311 κομμάτιαόλα στο χαρακτηριστικό «Ferrari Rosso» χρώμα. Κατά καιρούς έχουμε δει κάποιες F40 σε άλλες αποχρώσεις, κυρίως κίτρινης ή μαύρης φύσεως. Αν υπάρχουν λεφτά, όλα γίνονται. Εξάλλου, τα τμήματα εξατομίκευσης των ίδιων των εταιριών, ανθίζουν. Αν έχεις F40 και θέλεις να έχει την προσωπική σου πινελιά, μπορείς να απευθυνθείς στη Ferrari και να ζητήσεις αλλαγή χρώματος. Πάντα, με το αζημίωτο. Αρκεί, να δείχνεις το δέοντα σεβασμό στο αυτοκίνητο και την ιστορία του.

Οι Ιταλοί δεν εκπληρώνουν όλες τις επιθυμίες. Αν, για παράδειγμα, θέλει κάποιος να κάνει ροζ την F40 του, η Ferrari δεν πρόκειται να το κάνει. Πιστεύουμε το ίδιο θα συμβεί και στο ενδεχόμενο αιτήματος για γκρι ματ βαφή. Βέβαια, υπάρχουν και οι aftermarket λύσεις. Η Ιταλίδα που βλέπουμε υπήρξε «θύμα» αυτών, αναγκαζόμενη να φορέσει ματ μεμβράνες, λες και πρόκειται για κάποιο βελτιωμένο hot hatch. To πακέτο ολοκληρώνουν τα αυτοκόλλητα σε καπό, πόρτες και αεροτομή, σε μια προσπάθεια να μοιάσει με αγωνιστικό ντυμένο στα χρώματα χορηγού.

Get it on Google Play Download on the App Store