«Γρανίτης» το νέο Opel Astra στον τάρανδο (+video)

Πολύ καλό πρόσωπο έδειξε το νέο Opel Astra στο τεστ αποφυγής ταράνδου, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας με αρκετά υψηλή ταχύτητα, μικρές κλίσεις και άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε έφερε τον 1.200άρη τρικύλινδρο τούρμπο των 130 ίππων και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, πατώντας σε ελαστικά Michelin Primacy 4 S1 διάστασης 225/45 R17. Από το πρώτο κιόλας πέρασμα φάνηκε η δυναμική του γερμανικού χάτσμπακ, καθώς έχασε το επιτυχημένο πέρασμα στα 77 χλμ./ώρα για έναν κώνο (τον πρώτο εσωτερικό του δεύτερου διαδρόμου). Η πολύ μικρή κλίση του αμαξώματος, όμως, και το γεγονός πως παρέμεινε στο κέντρο του διαδρόμου, που καταδεικνύει την ανύπαρκτη υποστροφή κατά την πρώτη τιμονιά, υπήρξαν στοιχεία εξαιρετικών κριτικών από τους δοκιμαστές του km77.com.

Με 1 χλμ./ώρα λιγότερο, όλα τα ανωτέρω συνοδεύτηκαν από «άγγιχτες» μανούβρες μεταξύ των τριών διαδρόμων, τοποθετώντας την επιτυχημένη προσπάθεια στα 76 χλμ./ώρα. Ακόμα και στα 78 χλμ./ώρα, όμως, η συμπεριφορά του Astra ήταν απαράλλαχτη  – με τη διαφορά ότι ο ίδιος κώνος, στερούσε την τυπική ολοκλήρωση του περάσματος. Υποδειγματική και η λειτουργία του συστήματος ελέγχου ευστάθειας, που αποτρέπει εν τη γεννέσει τους ανορθογραφίες του εμπρός ή του πίσω άξονα.

Get it on Google Play Download on the App Store