«Γρανίτης» το Nissan Ariya στον τάρανδο (+video)

Πολύ καλή εικόνα επέδειξε το Nissan Ariya στο τεστ αποφυγής ταράνδου, περνώντας με άνεση τη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας δίχως παρατράγουδα και με αρκετά υψηλή ταχύτητα.

Το km77.c0m πήρε το ηλεκτρικό Nissan και το έθεσε ενώπιον των τριών διαδρόμων, πατώντας σε 20άρες ζάντες και ελαστικά Michelin Primacy 4 διάστασης 255/45. Από το πρώτο πέρασμα φάνηκε πως το Ariya δεν θα είχε πρόβλημα να ελιχθεί ανάμεσα στους κώνους, παρότι η πρώτη προσπάθεια δεν ήταν καθαρή. Αφενός ο πρώτος εσωτερικός κώνος ανατράπηκε, αφετέρου η παρέμβαση του συστήματος ευστάθειας ήταν τόσο έντονη που μπλόκαρε ο εμπρός δεξιά τροχός. Στη δεύτερη προσπάθεια, ο οδηγός ήταν πιο προσεκτικός με τις κινήσεις στο τιμόνι και ανταμείφθηκε, με μια εξαιρετική αλλαγή κατεύθυνσης.

Παρά τους σχεδόν 2 τόνους βάρους (1.989 κιλά η έκδοση των 218 ίππων, με τη μπαταρία των 63 kWh) και τα 1,66 μέτρα ύψους, το φουτουριστικό αμάξωμα πήρε πολύ λογική κλίση και εμφάνισε ελάχιστη υποστροφή, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις απότομες αλλαγές πορείας με ταχύτητα εισόδου στα 77 χλμ./ώρα. Η παρέμβαση του ESP ήταν και εδώ καίρια, μειώνοντας δραστικά την ταχύτητα κατά τη μετάβαση πρώτου-δευτέρου διαδρόμου και εξασφαλίζοντας την αποφυγή επαφής με τους κώνους. Στα συν και η ευκολία χειρισμού, όπως και η αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης.

Get it on Google Play Download on the App Store