H Nissan ξαναβγάζει ανταλλακτικά για το πιο μυθικό Skyline

Οι Ιάπωνες είναι πολύ ευαίσθητοι με την ιστορία και την κληρονομιά τους. Για παράδειγμα, η Nissan δεν λησμονεί τα αυτοκίνητα που έχτισαν τον μύθο του Skyline και τον Απρίλιο του 2017 ανακοίνωσε πως ξεκινάει το πρόγραμμα Nismo Heritage Parts, το οποίο αφορά στην κατασκευή γνήσιων ανταλλακτικών για μοντέλα όπως το Skyline GT-R R32. Πλέον το ίδιο ισχύει και για το μυθικό R34, αλλά και το αδικημένο R33, για τα οποία διαθέτει συνολικά πάνω από 160 κωδικούς ανταλλακτικών έκαστο, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα από μηχανικά μέρη.

Δείτε ακόμα: Το Nissan Skyline ονομάστηκε «Πιο εμβληματικό Ιαπωνικό αυτοκίνητο»

Η Nissan δεν αναφέρει λεπτομερώς την λίστα των ανταλλακτικών, αλλά θεωρείται δεδομένο πως περιλαμβάνονται στοιχεία φανοποιίας και κινούμενων μερών του υπερ-εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης ATTESA E-TS Pro (Advanced Total Traction Engineering System for All-Terrain with Electronic Torque Split). Στόχος της ιαπωνικής εταιρίας είναι η διατήρηση των παλαιότερων αυτοκινήτων σε άψογη και πλήρως λειτουργική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Nissan GT-R από την Αφρική!

Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους. Αφενός μοντέλα όπως τα Skyline ανεβάζουν το στάτους της Nissan κυκλοφορώντας σε κατάσταση βιτρίνας, αφετέρου αναβαθμίζονται σε μια πρώτης ευκαιρίας τάξη για επένδυση στον τομέα του κλασικού. Με το Nismo Heritage Parts οποιοσδήποτε έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει έναν παλιό «Godzilla», το κάνει δίχως τον φόβο ότι κάποια στιγμή το αυτοκίνητο θα μείνει ακινητοποιημένο σε μια άκρη – ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα το ενδιαφέρον από συλλέκτες και φαν των δημοπρασιών.

Get it on Google Play Download on the App Store