Η απίστευτη τιμή των 8.990 ευρώ του Hyundai Accent

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Hyundai την τελευταία περίπου δεκαετία είναι αλματώδης, αφού πλέον διαθέτει μια άκρως ανταγωνιστική και πληρέστατη γκάμα αυτοκινήτων, τα οποία κοιτάζουν στα ίσα τον ανταγωνισμό σε τεχνολογία, κινητήρες, ασφάλεια, ποιότητα κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Όλα τα νέα μοντέλα της Hyundai του 2020

Τα πρώτα επιτυχημένα εμπορικά βήματά της τα έκανε με αυτοκίνητα χαμηλού κόστους, όπως ήταν το Atos, το Getz, το Accent και το Elantra. Στην Ελλάδα όλα αυτά τα μοντέλα ήταν δημοφιλή, αφού ήταν αξιόπιστα, διέθεταν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό της εποχής και πωλούνταν σε εξαιρετικές τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του best seller στην εγχώρια αγορά Accent, με την ασύλληπτη τιμή των μόλις 8.990 ευρώ, το έτος 2005.

Δείτε ακόμα: Nissan Juke 1.0 DIG-T vs Hyundai Kona 1.0 T-GDi

Ουσιαστικά δεν υπήρχε τότε αντίπαλος, ενώ το άριστο value for money ενίσχυε ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός. Αυτός περιλάμβανε ABS, αερόσακο οδηγού, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, ράδιο CD, υδραυλικό τιμόνι, προβολείς ομίχλης κ.λπ. Μόνο στους αερόσακους ήταν «λειψό», αλλά με τέτοια τιμή δεν θα περίμενε κανείς να έχει και έξι αερόσακους.

Σήμερα με 8.990 ευρώ μόνο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να αγοράσει κανείς, ενώ πλέον οι περίπου 15.000 ευρώ είναι η βάση για ένα μικρό αυτοκίνητο. Βέβαια τα σημερινά αυτοκίνητα με αυτά προ δύο δεκαετιών είναι πολλές φορές η μέρα με τη νύχτα σε πολλούς τομείς.

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 1.0 T-GDi 120 PS ή Skoda Scala 1.0 TSI 116 PS

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από τη διαφήμιση του Hyundai Accent των 8.990 ευρώ που έπαιξε το 2005:

Get it on Google Play Download on the App Store