Η BMW εξετάζει τη συγχώνευση των Σειρών 4 και 8

Οι ζυγές BMW τα τελευταία χρόνια ανταποκρίνονται σε κουπέ αμαξώματα, δίθυρα και τετράθυρα, ακολουθώντας το παράδειγμα που έθεσε η Σειρά 6. Μια Σειρά που οι Βαυαροί εξετάζουν για comeback, συγχωνεύοντας σε αυτή τις Σειρές 4 και 8.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό WhichCar, η βαυαρική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης της Σειράς 4 Coupe και Convertible, όπως επίσης της Σειράς 8 Coupe και Convetible, μετά το πέρας των σημερινών τους γενιών. Η γκάμα δεν θα μείνει «ορφανή» από δίθυρα όμως, καθώς προβλέπεται η επιστροφή της Σειράς 6! Βέβαια η 6άρα συνεχίζει να πωλείται σε κάποιες αγορές, στην αμφιλεγόμενη μορφή της Gran Turismo, οπότε μιλάμε για επιστροφή της με το παραδοσιακό της σχήμα. Οι Αυστραλοί αναφέρουν πως η ζήτηση για κανονικά κουπέ μειώνεται διαρκώς, δίνοντας τη θέση της στα «κουποειδή» SUV – τα SAV (Sport Activity Vehicle), όπως οι X4 και X6. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος για έναν κατασκευαστή να προσφέρει τόσα μοντέλα.

Αν τελικά ευδοκιμήσει το προαναφερθέν σενάριο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψουν οι Σειρά 3 Coupe και Convertible – μοντέλο που κατ’ ουσία είναι η Σειρά 4, απλά με διαφορετική ονομασία. Επιπλέον, η 8άρα Gran Coupe εικάζεται ότι θα αποτελέσει την τετράθυρη κουπέ εκδοχή της επόμενης Σειράς 7 – κάτι που επίσης ισχύει ουσιαστικά με τα σημερινά μοντέλα, άσχετα που η ονομασία και η εμπορική τοποθέτηση διαφοροποιούνται.

Σε κάθε περίπτωση, εάν και εφόσον ευοδωθούν οι προσδοκίες των Αυστραλών, θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις από το 2026 και μετά.

Get it on Google Play Download on the App Store