Η BMW το ξανασκέφτεται για πολυτελές pick up

Στα 107 χρόνια πορείας των BMW έχουμε δει διάφορες pick up προτάσεις. Μέχρι M3 και M5 σε αγροτική εκτέλεση, αλλά και X7. Καμία από αυτές, όμως, δεν είδε το φως παραγωγής. Οι «Μπέμπες» της αγροτιάς είναι είτε πρωτότυπα, που πλέον βρίσκονται στο μουσείο της εταιρίας, είτε ιδιοκατασκευές. Όπως φαίνεται, ωστόσο, οι Βαυαροί έχουν αρχίσει να το ξανασκέφτονται.

O επικεφαλής σχεδίασης της εταιρίας, Domagoj Dukec, μίλησε για το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός pick up, κανονικού αυτού τη φορά. Με όλα τα φόντα να μπει πλήρως στην παραγωγή, γεμίζοντας κατά κάποιο τρόπο το κενό που άφησε η κατάργηση της Mercedes X-Class. Ο Dukec ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσο καιρό είμαι στη BMW, όλοι ρωτάνε για το αν θα παρουσιάσουμε pick up». Η περίπτωση της X-Class, βέβαια, λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας. H αγροτική Mercedes έμεινε μόλις για 3 χρόνια στην αγορά (2017-2020), αλλά έμεινε με το μεγάλο «αν» του τι θα γινόταν, αν κυκλοφορούσε στην Αμερική.

Για λόγους που γνωρίζουν (;) μόνο οι Γερμανοί, το premium pick up από τη Στουτγκάρδη δεν διατέθηκε στη μεγαλύτερη αγορά της κατηγορίας παγκοσμίως. Αντίθετα, η BMW μέχρι τώρα δεν παρουσιάζει «καρότσα» γιατί πιστεύει ότι μόνο εκεί θα έχει ζήτηση. Σύμφωνα με τον Dukec πάντως, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν: «Έως τώρα, όλοι οι υπολογισμοί μας έδειχναν πως ένα πολυτελές pick up θα ήταν μόνο για την Αμερική. Όπως φαίνεται, όμως, ίσως η κατάσταση να διαφοροποιείται. Η συγκεκριμένη κατηγορία αναπτύσσεται διαρκώς και εμείς, ως κατασκευαστής, σίγουρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Σε περίπτωση που η BMW αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα, σχεδιαστικά θα μπορούσαμε να δούμε κάτι σαν αυτό που μας παρουσιάζει ο Theottle. Μηχανικά τώρα, και δεδομένης της συνεργασίας BMW-Toyota (βλέπε Z4-Supra), η pick up Βαυαρή δεν αποκλείεται να πατήσει στην πλατφόρμα TNGA-F και να μοιραστεί εξαρτήματα με το ολοκαίνουργιο Tacoma.

Get it on Google Play Download on the App Store