Η Ferrari ετοιμάζει ακόμα πιο δυνατό V12

Οι σκέψεις/επιθυμίες/ονειρώξεις όλων των αυτοκινητόφιλων αιχμαλωτίστηκαν από την Ferrari 812 Competizione. Συγκεκριμένα, από τον ατμοσφαιρικό V12 των 830 ίππων που έχει κάτω από το καπό. Καθ’ όπως φαίνεται, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Ο τεχνικός διευθυντής του «Cavallino Rampante», Michael Leiters, δήλωσε στο Autocar πως ήδη εξελίσσεται μια ισχυρότερη εκδοχή του 6.5 V12! Ο Γερμανός δεν είπε λεπτομέρειες, περιοριζόμενος σε ένα λιτό «δουλεύουμε πάνω στον κινητήρα», όμως οι φήμες κάνουν λόγο για ανάπτυξη μιας αγωνιστικής μορφής του ισχυρότερου μοτέρ παραγωγής στα χρονικά του Μαρανέλο. Ο επικεφαλής προϊόντος, Enrico Galliera, δήλωσε πως η Ferrari εξετάζει το ενδεχόμενο μιας 812XX. Εκτός αυτής, οι Ιταλοί θα συμμετάσχουν στη νεοσύστατη κατηγορία των hypercars, στους αγώνες αντοχής (μεταξύ των οποίων και οι 24 Ώρες του Le Mans).

Η Ferrari θα εισέλθει στη διοργάνωση το 2023 και δεν αποκλείεται, ο ισχυρότερος V12 να προορίζεται για το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το ποιο θα είναι, παραμένει άγνωστο. Και δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα, να πούμε την αλήθεια. Η ουσία περικλείεται στο γεγονός πως το Μαρανέλο όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες και, δη, τον V12, αλλά τον εξελίσσει σε ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα!

Get it on Google Play Download on the App Store