Η «Ferrari F40» των 270 κ.εκ. και 60 χλμ./ώρα τελικής!

Η Ferrari F40 έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μαύρες γραμμές από τα καμένα ελαστικά της, στην άσφαλτο της αυτοκινητικής ιστορίας. Κατά πολλούς, η καλύτερη δημιουργία του Μαρανέλο. Κατά άλλους, το καλύτερο υπεραυτοκίνητο γενικά στα χρονικά. Δεδομένα, ένα μνημειώδες τετράτροχο που πλέον κοστολογείται 7ψηφια ποσά. Εκτός κι αν μεσολαβήσουν πατέντες.

Η συγκεκριμένη είναι μια από αυτές, καθώς βασίζεται σε καρτ! Πάνω στο σωληνωτό πλαίσιο του μικρού μονοθεσίου τοποθετήθηκε μια μινιατούρα του αμαξώματος της F40, μαζί με το πολύ πειστικό εσωτερικό υπό κλίμακα. Τα διπλά κόκκινα μπάκετ, η μοκέτα και το ταμπλό θυμίζουν κανονικό αυτοκίνητο, άλλο που για να χωρέσουν δυο επιβάτες στο εσωτερικό της ρέπλικα F40 θα πρέπει να είναι 4-5 χρόνων. Προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια είναι και το αμάξωμα, με το κάλυμμα του κινητήρα, τους πλαϊνούς αεραγωγούς, τους τροχούς και τα φωτιστικά σώματα να παραπέμπουν σε κανονική F40. Pop-up φανάρια δεν έχει, ούτε το «Cavallino» (δεν αστειεύονται οι Ιταλοί με τα copyrights), αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες…

Κάτω από το προσεγμένο παρουσιαστικό αναλαμβάνει την κίνηση ένα μοτεράκι 270 κ.εκ., που σύμφωνα με την αγγελία επιτρέπει την επίτευξη τελικής 64 χλμ./ώρα. Σύμπαντα μακριά από τα 320 χλμ./ώρα και τα 478 άλογα του 2.9 V8 twinturbo της κανονικής, αλλά πολύ τίμια ταχύτητα για τα δεδομένα της κατασκευής – η οποία διαθέτει και ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς.

Το F-Racer Junior, όπως ονομάζεται η «baby F40», θα βγει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s, με εκτιμώμενη τιμή 30.000 – 40.000 δολάρια (29.300 – 39.110 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store