Η Ford πουλάει εκθεσιακά λόγω τεράστιας ζήτησης

Πριν δυο μήνες, είδαμε ένα περιστατικό στη Φλόριντα όπου ντίλερ της Ford πούλησε κατά λάθος εκθεσιακό αυτοκίνητο. Η παρεξήγηση είχε λυθεί ταχύτατα, κατόπιν παρέμβασης της εταιρίας, όμως πλέον αναγκάζεται επίσημα να ακολουθήσει αυτή την πολιτική λόγω τεράστιας ζήτησης του Bronco Sport!

Το νέο SUV του «Μπλε Οβάλ» χαίρει τέτοιας απήχησης, που το εργοστάσιο δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες. Η λίστα αναμονής ήδη ξεπερνάει τους 5 μήνες, ενώ κάποιοι αντιπρόσωποι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και βάζουν «καπέλα» μέχρι 10.000 δολάρια. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η Ford άλλαξε το πρωτόκολλο πώλησης εκθεσιακών. Μέχρι τώρα, ένα αυτοκίνητο βιτρίνας έπρεπε να «υπηρετήσει» για 4 μήνες ή 4.000 μίλια (6.437 χλμ.) –αναλόγως αν επρόκειτο για στατικό ή αυτοκίνητο test drive- πριν πάρει το «ΟΚ» για πώληση. Με τον χαμό που επικρατεί λόγω Bronco Sport, οι Αμερικανοί πλέον επιτρέπουν την πώληση επί τόπου. Αν δηλαδή θέλει κάποιος, μπαίνει στην αντιπροσωπεία και μπορεί να αγοράσει το εκθεσιακό με το κλειδί στο χέρι, δίχως να περιμένει σε λίστα αναμονής.

Να σημειωθεί πως, εν αντιθέσει με όσα ξέρουμε για τα εκθεσιακά και τις εκπτώσεις που τα συνοδεύουν, εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο αγοραστής πληρώνει κανονικά το αντίτιμο του αυτοκινήτου, απολαμβάνοντας μια μικρή έκπτωση μόνο σε περίπτωση που το Bronco Sport πλησιάζει το όριο χιλιομέτρων (αν κάποιο, δηλαδή, κοντεύει τις προαναφερθείσες 4.000 μίλια). Υπενθυμίζουμε πως για την κίνηση του Bronco Sport υπάρχουν δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1.5 λτ. EcoBoost με ισχύ 181 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 257 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. και τον 4κύλινδρο 2.0 λτ. EcoBoost των 245 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και των 372 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Αμφότεροι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store