Η φθηνότερη νεκροφόρα είναι… Lada

Οι νεκροφόρες είναι τα πιο «αντιπαθητικά» οχήματα, που δεν θέλει κανείς να συναντά στο διάβα του, αλλά και αν τύχει να βρεθεί μπροστά του, οι συνηθέστερες κινήσεις είναι να κάνει τον σταυρό του και να αρχίσει να… φτύνεται.

Δείτε ακόμα: Βασανιστήρια σε Lada Niva (+video)

Οι συνηθέστερες νεκροφόρες βασίζονται σε πολυτελή στέισον βάγκον αυτοκίνητα και είναι λίγο – πολύ γνώριμες. Μέχρι το εμπρός τμήμα της καμπίνας είναι κανονικά αυτοκίνητα, όμως από εκεί και πίσω είναι τελείως διαφορετικά και χωρίς καμία καλαισθησία. Για όσα γραφεία τελετών αναζητούν μια οικονομική αγορά νεκροφόρας, η λύση έρχεται από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από την εταιρεία διασκευής οχημάτων Samotlor-NN, που εδρεύει στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ. Ο εν λόγω κατασκευαστής φτιάχνει κυρίως ασθενοφόρα και σχολικά λεωφορεία, χρησιμοποιώντας ως βάση van ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ωστόσο, για την κατασκευή της φθηνότερης νεκροφόρας στον κόσμο (όπως ισχυρίζεται η Samotlor-NN), η βάση προήλθε από το επαγγελματικό Lada Granta. Αυτό, εκτός από τις επιβατικές εκδόσεις, πωλείται στη Ρωσία και σε εκδόσεις με σασί (για pickup) και van (με κουβούκλιο), σε τιμές που ξεκινούν από 691.000 ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 7.620 ευρώ). Την κίνησή του αναλαμβάνει το 1.6 λτ. 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1.6 λτ., ισχύος 87 ίππων.

Δείτε ακόμα: Άπατο πήγε το εναλλακτικό Lada Niva

Η ειδική υπερκατασκευή είναι πλήρως ανεξάρτητη και διαχωρισμένη από την καμπίνα του οδηγού και συνοδηγού. Ο… μακάβριος εξοπλισμός για το χώρο του φέρετρου περιλαμβάνει κλιματισμό, φωτισμό, ιμάντες, κάθισμα και πάγκο.

Get it on Google Play Download on the App Store