Βασανιστήρια σε Lada Niva (+video)

Το Lada 4×4 ή Niva όπως το ξέρουν οι περισσότεροι, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες για τις υψηλές εκτός δρόμου ικανότητές του και την αντοχή σε δύσκολες συνθήκες, πέρα από την άσφαλτο. Μπορεί σε τεχνολογία, ποιότητα, ανέσεις, ασφάλεια κ.λπ. να είναι χρόνια πίσω σε σχέση με τα σύγχρονα αυτοκίνητα, όμως μπορεί και πηγαίνει εκεί που κανένα SUV δεν τολμάει να πατήσει.

Δείτε ακόμα: Πωλούνται 30 Lada Niva Euro6 με 0 χιλιόμετρα

Τρανταχτό παράδειγμα των ικανοτήτων του Lada 4×4 είναι αυτό το βίντεο, όπου ο οδηγός του δεν το λυπάται καθόλου και το βουτάει μες στα χωράφια, λάσπες και σε διάφορες εκτός διαδρομές. Όμως το ρωσικό «τανκς» δεν… χαμπαριάζει και βγαίνει ασπροπρόσωπο, πιθανώς με μερικές γρατσουνιές στο αμάξωμά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι την κίνηση του Lada 4×4 αναλαμβάνει ο παλαίμαχος κινητήρας των 1.690 κ.εκ., απόδοσης 83 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και 129 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του κατασκευαστή, το Niva των 1.285 κιλών επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 17,0 δλ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 142 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: To φθηνότερο Lada με 340 ίππους και 4κίνηση

Οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων (διπλά ψαλίδια με αντιστρεπτική δοκό εμπρός και άκαμπτος άξονας πίσω με ράβδο Πανάρ), η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (220 χλστ.) και οι μικροί πρόβολοι, αποτελούν εχέγγυα για τις δύσβατες διαδρομές. Η τετρακίνηση του Niva αποτελείται από τρία διαφορικά τα οποία μεταφέρουν μόνιμα την κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ ο οδηγός είναι σε θέση να επιλέξει «αργά ή γρήγορα».

 

Get it on Google Play Download on the App Store