Η ιστορία της Honda στις οθόνες σας! (+video)

Η Honda είναι δημιούργημα του Soichiro Honda και η ιστορία της ξεκινά κάπως έτσι. Στα 15 του, ο νεαρός τότε Soichiro έφυγε από το σπίτι του, χωρίς να έχει τελειώσει τη βασική εκπαίδευση και δούλεψε σε συνεργείο, του οποίο υποκατάστημα άνοιξε στην γενέτειρά του σε ηλικία 22 ετών. Έχοντας το «μικρόβιο» της αυτοκίνησης μέσα του ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες. Ένα ατύχημα όμως το οποίο τον τραυμάτισε σοβαρά στο αριστερό μάτι, έβαλε νωρίς τέλος στην καριέρα του ως αγωνιζόμενος. Το 1937 ο Honda ίδρυσε την Tokai Seiki και κατασκεύαζε δαχτυλίδια πιστονιών για την Toyota ως εξωτερικός προμηθευτής!

Δείτε ακόμη: BMW 325i E30 vs Honda Civic EF: Μάχη άλλων εποχών (+video)

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον ίδιο αλλά και σε κανέναν συμπατριώτη του για περαιτέρω εξέλιξη, ενώ η εταιρεία του καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς. Το τέλος του πολέμου όμως ήταν για τον ίδιο μία τεράστια ευκαιρία για να ξεκινήσει κάτι δικό του. Έτσι ο Soichiro Honda πούλησε τα απομεινάρια της εταιρείας του στην Toyota και με τα λεφτά αυτά ίδρυσε την Honda, δημιουργώντας σιγά σιγά και το πρώτο δίκυκλο.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Honda Civic Type R πιάνει τα 283 χλμ./ώρα (+video)

Από εκεί και μετά θα αφήσουμε το video να μιλήσει καθώς μας παρουσιάζει από το πρώτο μοτοποδήλατο της μάρκας έως και το Honda NSX, το κορυφαίο αυτή την στιγμή, τετράτροχο μοντέλο της.

https://www.youtube.com/watch?v=e9FPgguNzzQ

Get it on Google Play Download on the App Store