Η Lancia Delta επιστρέφει στους αγώνες με τον Λεμπ!

Ένα κοσμοϊστορικό comeback, με έναν ζωντανό θρύλο στα πηδάλια. Η Lancia Delta επιστρέφει στους αγώνες ράλλυ, και μάλιστα όχι με έναν απλό οδηγό πίσω από το τιμόνι, αλλά με τον απόλυτο πολυνίκη και πολυπρωταθλητή του WRC: τον 9 φορές τροπαιούχο Σεμπαστιάν Λεμπ!

Ο Γάλλος θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, κάνοντας και ο ίδιος την επιστροφή του εκεί έπειτα από 5 χρόνια απουσίας, οδηγώντας την Delta EVO-e RX της βρετανικής GCK Exclusiv-e. Η ηλεκτρική μετενσάρκωση της Delta HF Intregrale διαθέτει μπαταρία 100 kW και δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, έναν πίσω), που κατασκευάζονται από την αυστριακή Kreisel Electric. Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στους 690 ίππους και τα 880 Nm, επιτρέποντας την «εκτόξευση» στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 1,8 δλ.!

«Προέρχομαι από μία γενιά που μεγάλωσε βλέποντας τη Lancia Delta στα ράλλυ. Oπότε της έχω αδυναμία» δήλωσε ο GOAT του WRC, για να συμπληρώσει σχετικά με την EVO-e RX: «Τη δοκίμασα πρώτη φορά το Δεκέμβρη του 2022, και αμέσως με κέρδισαν οι δυνατότητες της. Πιστεύω πολύ σε αυτό το project και ανυπομονώ να τρέξω μαζί του στις πίστες του Rallycross». O Λεμπ θα συμμετάσχει στο FIA RX με την Delta EVO-e RX της ομάδας Special ONE Racing (η GCK Exclusiv-e κατασκευάζει το αυτοκίνητο) αρχής γενομένης από την Ουγγαρία, το διήμερο 29-30 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του FIA World Rallcross Championship.

Get it on Google Play Download on the App Store