Επιστρέφει στα ράλλυ με 690 ίππους η Delta Integrale!

H επιστροφή της Delta είναι γεγονός και δισυπόστατη. Έχουμε καθ’ οδόν νέο μοντέλο, ως μέρος της αναγέννησης ολόκληρης της Lancia, αλλά και restomodded Integrale. Η δεύτερη είναι αυτή που θα σημάνει την επιστροφή του θρυλικού αυτοκινήτου στο κατ’ εξοχήν πεδίο δράσης του: τους αγώνες ράλλυ!

To αγωνιστικό comeback της Integrale θα γίνει στo παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, που από την επόμενη χρονιά αλλάζει σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Delta της GCK Exclusiv-e θα είναι όπως ακριβώς βλέπουμε στις ψηφιακές εικόνες των Άγγλων, με τα φουσκώματα και την τεράστια αεροτομή πίσω να την καθιστούν πιο εντυπωσιακή, ακόμα και από την αυθεντική! Το αυτό ισχύει για την ισχύ, η οποία αναμένεται να κυμανθεί (όπως σε όλους τους συμμετέχοντες της κατηγορίας) στα επίπεδα των 690 ίππων και 880 Nm!

H Delta EVO-e RX θα κινείται από δυο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα εμπρός-ένα πίσω) και μια μπαταρία ισχύος 500 kW, που κατασκευάζονται από την αυστριακή Kreisel Electric. Σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές, όπως ανακοινώνονται στο επίσημο site του FIA World Rallycross, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα υπολογίζεται στον απίστευτο χρόνο των 1,8 δλ. Ταχύτερα, δηλαδή, ακόμα και από τα μονοθέσια της Formula 1!

Οι συμμετοχές θα ανέλθουν στις 14 και μεταξύ των αυτοκινήτων που θα δούμε, πέρα από την Delta, περιλαμβάνονται τα Skoda Fabia και SEAT Ibiza προηγούμενης γενιάς. Να αποσαφηνίσουμε πως δεν μιλάμε για εργοστασιακές συμμετοχές, καθώς όλα τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται από την Kreisel και ιδιωτικές ομάδες θα αναλαμβάνουν το σετάρισμά τους.

Get it on Google Play Download on the App Store