Η Mitsubishi βγάζει στο σφυρί τα «διαμάντια» της!

Το όνειρο κάθε λάτρη των Mitsubishi γίνεται πραγματικότητα, καθώς το βρετανικό παρακλάδι της ιαπωνικής εταιρίας βγάζει σε δημοπρασία 14 ιστορικά αυτοκίνητα!

Η Mitsubishi UK αποφάσισε να ρευστοποιήσει την γκάμα του Heritage Fleet της, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον θέλει και μπορεί, να αγοράσει μοντέλα-θρύλους από την Ιστορία της! Αυτοκίνητα για κάθε γούστο: από Colt Lancer και Colt Galant του 1974, μέχρι μια σειρά από Lancer Evo πολιτικών και αγωνιστικών, καθείς στη δημοπρασία του Auto Auction θα βρει τη λύση. Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν ακόμα πιο πίσω στο χρόνο, υπάρχει μια ρέπλικα του Model A. Του πρώτου Mitsubishi και πρώτου ιαπωνικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής. Ωστόσο δεν πρόκειται για κανονικό μοντέλο, αλλά για κλίμακα 7/10 και μονοκύλινδρο μοτέρ χλοοκοπτικού.

Το Mitsubishi Jeep CJ-3B υπήρξε η ιαπωνική εκδοχή του Willys, κατόπιν σχετικής άδειας των Αμερικανών. Η παραγωγή ξεκίνησε το 1953, με το συγκεκριμένο να είναι αρκετά πιο πρόσφατο, κατασκευασμένο 30 χρόνια αργότερα. Από τη στιγμή που μιλάμε για off road Mitsubishi, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Pajero (ένα του 1987 κι ένα του 2000). Για τους πιο σύγχρονους υπάρχει ένα Outlander PHEV του 2015, ενώ για τους ασυμβίβαστους ένα L200 Desert Warrior του 2017.

Οι «βενζινοαίματοι» τώρα, απολαμβάνουν τις περισσότερες επιλογές από όλους. Ξεκινάμε από το πισωκίνητο Starion του 1988, συνεχίζουμε στο αγωνιστικό Galant 2.0 GTI του 1989, μπαίνουμε στα 90’s με το 3000GT του 1992 και μετά, περνάμε στα Evo. Πρώτο και καλύτερο, το VI Tommi Makinen του 2001. Έπειτα έχουμε το Lancer Evolution IX Group N, που κέρδισε το βρετανικό πρωτάθλημα ράλλυ το 2007 και 2008, κατόπιν το Evo IX MR FQ-360 HKS του 2008 και κλείνουμε με το πιο καινούργιο, αλλά και ισχυρό όλων: το Evo X FQ-440 MR.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την προσεχή Πρωταπριλιά, αλλά δεν θα πρόκειται για ψέμα. Όλα τα «διαμάντια» στην πίστα! Ποιο θα «χτυπήσετε»;

Get it on Google Play Download on the App Store