Η νέα Toyota Supra θα είναι… γερμανόφωνη

Όπως είναι γνωστό πλέον σε όλους όσους ασχολούνται με τα νέα της αυτοκίνησης, η νέα Toyota Supra αποτελεί συμπαραγωγή με την BMW Z4, με τις δύο εταιρείες να έχουν φροντίσει να βαδίσουν μαζί στην εξέλιξη των αυτοκινήτων τους. Έχουμε όμως και νέες εξελίξεις, καθώς αποφασίστηκε πως και η κατασκευή τους θα γίνει στο ίδιο εργοστάσιο.

Δείτε ακόμη: Video: Οι πέντε ταχύτερες Porsche όλων των εποχών

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, από την έγκυρη εφημερίδα automotive news, οι δύο εταιρείες φέρονται να έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την αυστριακή Magna Steyr, για την κατασκευή των μοντέλων τους στην γραμμή παραγωγής του Γκρατς της Αυστρίας. Οι ιθύνοντες των δύο εταιρειών επιμένουν να τονίζουν ότι παρά το γεγονός πως τα δύο αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί από κοινού και μοιράζονται πολλά μηχανικά μέρη, δεν θα μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους ούτε οδηγικά, ούτε εμφανισιακά. Σύμφωνα με τον αρχιμηχανικό της Toyota, τον κύριο Tetsuya Tada, παρά το γεγονός πως τα δύο αυτοκίνητα έχουν κοινό DNA θα έχουν σημαντική διαφορά, καθώς η Toyota αποφάσισε να δημιουργήσει ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, ενώ η BMW έχει διαλέξει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης: Tα 5 καλύτερα δημιουργήματα της AMG (+video)

Για την ιστορία να πούμε πως η γραμμή παραγωγής της Magna Steyr είναι το… σπίτι της Mercedes G-Class από το 1979 έως και σήμερα, ενώ εκεί φτιάχνονται κάποιες εκδόσεις της BMW Σειρά 5, καθώς και η Jaguar E-Pace.

Get it on Google Play Download on the App Store