Η Nissan άλλαξε τα φώτα του Ariya στα crash tests

Ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Nissan, είναι μα μειώσει δραστικά τα θανατηφόρα ατυχήματα στα οχήματά της, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών μοντέλων. Παράλληλα, τον Νοέμβριο του 2021, αποκάλυψε το Nissan Ambition 2030, το μακροπρόθεσμο όραμά της για την ενδυνάμωση της κινητικότητας και πέραν αυτής για έναν κόσμο καθαρότερο και ασφαλέστερο.

Η διασφάλιση ότι κάθε όχημα, συμπεριλαμβανομένου του Ariya, του αμιγώς ηλεκτρικού crossover της Nissan υπόκειται σε αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης για να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Στο Τεχνικό Κέντρο Nissan στο Atsugi της Ιαπωνίας, μια άρτια εκπαιδευμένη ομάδα μηχανικών υποβάλλει το κορυφαίο EV της Nissan σε εκατοντάδες εκτενείς δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των μετωπικών και οπίσθιων συγκρούσεων, καθώς και εκείνων που προσομοιώνουν ατυχήματα όταν οι πεζοί βρίσκονται στο δρόμο. Όλα χρειάζονται μόλις 1/1000ό του δευτερολέπτου για να διασφαλίσουν ότι η Ariya πληροί τα αυστηρά πρότυπα που έχει θέσει η Nissan για τον εαυτό της.

Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το αμάξωμα και η μοναδική δομή της καμπίνας του Ariya, καθιστούν δυνατή την απορρόφηση ποικίλων συγκρούσεων προσφέροντας ανώτερη προστασία για οδηγούς και επιβάτες. Μηχανικοί από την Ομάδα Αξιολόγησης Παθητικής Ασφάλειας της Nissan μετρούν τη δύναμη της πιθανής πρόσκρουσης στο σώμα και τα δομικά στοιχεία του οχήματος, καθώς και τις επιπτώσεις της στον οδηγό και τους επιβάτες, μέσω δοκιμαστικών ανδρείκελων διαφόρων μεγεθών και τύπων αμαξώματος εξοπλισμένα με πολλαπλούς αισθητήρες που καταγράφουν προσομοιωμένα επίπεδα τραυματισμού σε ζωτικές περιοχές του σώματος.

Αξιοποιώντας τη μακρόχρονη τεχνογνωσία της Nissan στην ηλεκτρική κινητικότητα την τελευταία δεκαετία, πολλές από τις διαδικασίες δοκιμών που χρησιμοποιούνται για το Nissan LEAF έχουν προσαρμοστεί για το Ariya, επιτρέποντας στη Nissan να θέσει τα δικά της πρότυπα ασφαλείας – συχνά πιο αυστηρά από αυτά που απαιτούν οι ρυθμιστικές αρχές. Για παράδειγμα, επειδή η μπαταρία EV του Ariya είναι υψηλής τάσης, οι μηχανικοί ασφαλείας χρειάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσει τη δομική της ακεραιότητα σε περίπτωση σύγκρουσης χωρίς διαρροή των ηλεκτροδίων.

Να σημειωθεί ότι στις αυστηρές δοκιμές του Euro NCAP έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια και 86% στην προστασία πεζών, 89% στα παιδιά, 74% στους πεζούς και 93% στα επικουρικά συστήματα ασφαλείας.

Get it on Google Play Download on the App Store