Η θέση της Nissan Ελλάδος για το μέλλον των diesel

Πριν λίγες ώρες, είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα στα οποία γίνεται λόγος για την σταδιακή απόσυρση των πετρελαιοκίνητων Nissan από την ευρωπαϊκή αγορά, με αφορμή την χαμηλή ζήτηση και τους νέους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις των ντίζελ κινητήρων σε πολλές μεγαλουπόλεις όπως το Παρίσι και το Λονδίνο.

Δείτε ακόμη: Νέο ηλεκτρικό σεντάν Nissan Sylphy με βάση το Leaf

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και σε δηλώσεις εκπρόσωπου της Nissan σύμφωνα με τις οποίες η ιαπωνική μάρκα θα συνεχίσει να προσφέρει βραχυπρόθεσμα ντίζελ όμως θα υπάρξει σταδιακή απόσυρση αυτών αφού η εταιρία θέλει να επικεντρωθεί στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Εμείς επικοινωνήσαμε φυσικά με την ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan προκειμένου να μάθουμε τη θέση της, όσον αφορά στο μέλλον των ντίζελ. Από αυτά που καταφέραμε να μάθουμε, σε καμία περίπτωση η Nissan δεν σκοπεύει βραχυπρόθεσμα να εγκαταλείψει τους πετρελαιοκινητήρες. Εξάλλου, στην ελληνική αντιπροσωπεία τονίζουν πως έχουν τους πλέον σύγχρονους diesel που θα συνεχίσουν για καιρό να είναι διαθέσιμοι στην γκάμα της.

Διαβάστε ακόμη: Νέο ηλεκτρικό Nissan LEAF με αυτονομία έως 378 χλμ. (+videos)

Αξίζει να τονίσουμε πως πέρυσι οι πωλήσεις ντίζελ αυτοκινήτων της Nissan στην Ευρώπη ανήλθαν στις 128.456, η περίπου το 16% των συνολικών πωλήσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store