Η πιο αργή καταδίωξη με τρακτέρ! (+video)

Στις καταδιώξεις είθισται να βλέπουμε μεγάλες ταχύτητες, επικίνδυνους ελιγμούς, ελικόπτερα να ακολουθούν από πάνω, 5-6 περιπολικά (το λιγότερο) στο κατόπι του δράστη και κοντέρ που δείχνουν πολύ πάνω από 150 χλμ./ώρα. Ούτε στο 1/10 δεν κινήθηκε η πιο αργή όλων των εποχών, με πρωταγωνιστή ένα τρακτέρ!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Βόρεια Καρολίνα, όταν ο οδηγός ενός πράσινου John Deere άρχισε να «λοκάρει» πεζούς, παρκαρισμένα οχήματα και διερχόμενη κυκλοφορία. Ο Ronnie K. Hicks μπήκε στο τρακτέρ του και για αδιευκρίνιστους λόγους, ξεκίνησε να κυνηγάει πεζούς και αυτοκίνητα σε πάρκινγκ εκκλησίας. Ευτυχώς δεν χτύπησε άνθρωπο, με τη νύφη να πληρώνουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η αστυνομία κλήθηκε αμέσως και έσπευσε, αλλά επίσης βίωσαν την οργή του γεωργικού οχήματος. Ο Hicks χτύπησε ένα περιπολικό, αφού είχε σπρώξει έναν κάδο στην εκκλησία, και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει, οδηγώντας σε μια καταδίωξη πολύ χαμηλής ταχύτητας που δεν ξεπέρασε τα 33 χλμ./ώρα!

Το ξέφρενο τρακτέρ μπήκε σε αυτοκινητόδρομο και μετά σε παράδρομο, έχοντας την αστυνομία τόσο μπροστά όσο και πίσω του, με τα όργανα της τάξης να παλεύουν και να το σταματήσουν, αλλά κυρίως να ελευθερώνουν την κυκλοφορία ώστε να αποτραπεί ατύχημα. Ο 43χρονος Αμερικανός έψαχνε τη σύγκρουση, κάνοντας διαρκώς ζικ ζακ, αλλά οι προσπάθειες της αστυνομίας στέφθηκαν από επιτυχία και του άδειαζαν το δρόμο. Προφανώς δεν γινόταν να τον σταματήσουν με τα περιπολικά, οπότε αναγκαστικά ενεπλάκησαν σε αυτό το κυνηγητό «χελώνας», μέχρι που έστησαν λωρίδες με καρφιά και έσκασαν τα λάστιχα του John Deere. O Hicks προσπάθησε να ξεφύγει, έβγαλε μέχρι μαχαίρι στους αστυνομικούς, αλλά με ένα taser που του έριξαν μπήκε στη θέση του.

Ο τελικός απολογισμός ευτυχώς δεν είχε κανέναν τραυματισμό, πέρα από αυτόν του δράστη λόγω ηλεκτροσόκ, όμως οι ζημιές εκτιμώνται σε αρκετές χιλιάδες δολάρια. Τουλάχιστον 4 οχήματα υπέστησαν «στραπατσάρισμα», μεταξύ των οποίων και ένα SUV της αστυνομίας.

Get it on Google Play Download on the App Store