Η συντήρηση των αυτοκινήτων του τέως (+video)

Πριν λίγο καιρό ανακαλύφθηκε η συλλογή αυτοκινήτων της τέως βασιλικής οικογένειας, στα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι. Μια συλλογή που περιέχει Rolls-Royce, MG και Fiat μεταξύ άλλων, τα οποία είχαν αφεθεί έρμαιο του χρόνου επί δεκαετίες.

Δείτε ακόμα: Αγόρασε εμπορικό για να στεγάσει τη συλλογή του!

Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε το έργο της αναγέννησής τους, μεταφέροντας τα σε κατάλληλο χώρο ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, «τα οχήματα της τ. Βασιλικής Οικογένειας βρίσκονται πλέον στον νέο χώρο φύλαξής τους, με κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, ασφάλειας και προστασίας, προκειμένου να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση διατήρησής τους και να συνεχιστούν οι απαραίτητες εργασίες.

Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, οδηγούς καλής πρακτικής, αλλά και σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις για θέματα μεθοδολογίας συντήρησης αυτοκινήτων ως εκθέματα, η Διεύθυνση Συντήρησης θα συνεχίσει την λεπτομερή τεκμηρίωση της κατάστασης διατήρησής τους, θα διερευνήσει τα υλικά κατασκευής, τις ιδιαιτερότητες της διάβρωσής τους και θα ακολουθήσει λύσεις για την περαιτέρω προστασία και ανάδειξή τους. Η μεταφορά από το κτήριο του βουστασίου, που για πολλά χρόνια είχαν εναποτεθεί, εκτελέστηκε με τον δέοντα τρόπο δεδομένων της συλλεκτικής τους αξίας, αλλά και του ιστορικού τους χαρακτήρα».

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε ξεχασμένη Alfa Romeo 2000 GTV του 1972

Αναλυτικά τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για συντήρηση είναι τα εξής: 2 Fiat 500 Spider Elegance του 1958, 2 MG TD του 1952, 1 Rolls-Royce Silver Wraith Cabrio του 1959, 1 Rolls-Royce Silver Cloud III του 1964, 1 Rolls-Royce Silver Cloud III Drophead Coupé του 1965, 2 ηλεκτρικά Victor και τέλος, 1 Rolls-Royce Phantom III του 1938, που θα δούμε στο παρακάτω video του Υπουργείου Πολιτισμού να απολαμβάνει της φροντίδας εξειδικευμένου συνεργείου συντήρησης

Πηγή φωτογραφιών: ΥΠΠΟΑ-ΔΣΑΝΜ

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store