Η Tesla ανακαλεί σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα!

Η εταιρεία του Elon Musk έχει πάρει τα πάνω της το τελευταίο διάστημα και έχει αποκτήσει κι έντονη παρουσία στη χώρα μας. Όμως φαίνεται πως τα αυτοκίνητά της θέλουν λίγη δουλειά ακόμα για να χαρακτηριστούν ποιοτικά!

Όπως γράψαμε και χθες το Model 3 είναι η αιχμή του δόρατος των πωλήσεων της μάρκας αφού έχει ξεπουλήσει στην Ευρώπη, αλλά την ίδια στιγμή η εταιρεία ανακαλεί τα Model 3 και Model S για προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στους μηχανισμούς του πορτ μπαγκάζ, αλλά και του εμπρόσθιου καπό για τον έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Στην περίπτωση του Model 3 ανακαλούνται 356.309 οχήματα παραγωγής μεταξύ 15 Ιουλίου 2017 και 30 Σεπτεμβρίου 2020. Για το Model S έχει επηρεαστεί παρτίδα κατασκευής μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου 2014 και 23 Δεκεμβρίου 2021, επηρεάζοντας 119.009 αυτοκίνητα. Το εκτιμώμενο ποσοστό επί του συνόλου των μοντέλων που έχουν το πρόβλημα, είναι 1% για τα Model 3 και 14% για το Model S!

Σε ότι αφορά το πρόβλημα τώρα, για το Model 3 2017 – 2020, διαπιστώθηκε πως το επαναλαμβανόμενο άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας του χώρου αποσκευών μπορεί να προκαλέσει υπερβολική φθορά στο ομοαξονικό καλώδιο που βρίσκεται μέσα στην πλεξούδα του πορτ μπαγκάζ. Αυτό παρέχει την τροφοδοσία για την κάμερα οπισθοπορείας, η δυσλειτουργία της οποίας θα αποφευχθεί με την εγκατάσταση ενός προστατευτικού οδηγού και μιας νέας πλεξούδας καλωδίου, εάν κριθεί απαραίτητο από τους τεχνικούς. Η Tesla θα αναλάβει την επισκευή δωρεάν αφού ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων μέσω ταχυδρομείου από τις 18 Φεβρουαρίου 2022. Το Model 3 του 2021 δεν αποτελεί μέρος της ανάκλησης, καθώς ήταν εξοπλισμένο με διαφορετικό σχεδιασμό στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην περίπτωση του Model S 2014-2021, το ελάττωμα έχει να κάνει με το μηχανισμό ανοίγματος του εμπρόσθιου χώρου αποσκευών του γνωστού μας Frunk. Σε ορισμένα οχήματα, ο μεντεσές δεν λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα το καπό να ανοίξει απροειδοποίητα εμποδίζοντας έτσι την ορατότητα του οδηγού και αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης. Η Tesla θα επιθεωρήσει τα οχήματα και αν διαπιστωθεί η βλάβη θα προβεί στη δωρεάν επισκευή, ενημερώνοντας αρχικά τους κατόχους των επηρεαζόμενων οχημάτων με επιστολή προκειμένου να προγραμματιστεί ο έλεγχος και η τυχόν επισκευή!

 

Get it on Google Play Download on the App Store