Η Tesla «πολτοποίησε» ρεκόρ της Porsche (+video)

Τα ρεκόρ της Porsche αποδεικνύονται εύθραυστα, καθώς μετά την Ferrari ήρθε και η Tesla να καταρρίψει επίδοση του Τσουφενχάουζεν. Και μάλιστα, μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι».

Το Model S Plaid «εξάχνωσε» το ρεκόρ της Taycan Turbo για ηλεκτρικά παραγωγής στο Nurburgring, γυρνώντας το Nordschleiffe 12 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερα! Η τετράθυρη EV Porsche είχε καταγράψει το ’19 χρόνο 7.42.3, για να έρθει σήμερα το ισχυρότερο και ταχύτερο Tesla όλων να σημειώσει 7.30.9. Φυσικά ο Elon Musk δεν έχασε χρόνο να κομπάσει διαδικτυακά, ποστάροντας το επίτευγμα του αυτοκινήτου του στο Twitter αμέσως μετά την επικύρωση του χρόνου

Το ηλεκτρικό υπερ-σεντάν είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει βγάλει η εταιρία του Αμερικανού enterpreneur, έχοντας καταρρίψει πριν λίγες εβδομάδες και το παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγής στο 400άρι. Για την «Πράσινη Κόλαση», όμως, υπάρχει ένας αστερίσκος. Η Turbo S, που είναι η κορυφαία έκδοση της Taycan, δεν έχει μετρηθεί ακόμα. Και οι διαφορές μεταξύ Turbo – Turbo S εμφανίζονται παραπάνω από σημαντικές: 680 ίπποι και 850 Nm η πρώτη, 761 ίπποι και 1.050 Nm η δεύτερη. Θεωρητικά ούτε η Turbo S μπορεί να σταθεί δίπλα στο 1.020 ίππων και 1.440 Nm Plaid, αλλά η ουσία είναι πως η ανώτατη Taycan ακόμα χρωστάει γύρο στο Nurburgring. Μέχρι να «ξεχρεώσει» πάντως, αλλά και να δούμε τι έχει να πει η Mercedes-AMG EQS 53,  το Model S απολαμβάνει τη θέα από την κορυφή.

Get it on Google Play Download on the App Store