Η Tesla θέλει τις διπλές πωλήσεις από την Toyota!

Οι πωλήσεις των Tesla πάνε από το καλό στο καλύτερο. Τα Model 3 και Model Y πρωτοστατούν στην κατάταξη των ηλεκτρικών παγκοσμίως, ενώ στο εγγύς μέλλον θα έρθει το Model 2 να εκτινάξει την εμπορικότητα της φίρμας. Αυτό είναι το μοντέλο που βασίζουν πάρα πολλά οι Αμερικανοί, στοχεύοντας στο κυνήγι όλων των κατασκευαστών, όχι μόνο στα EVs, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σκοπός του Elon Musk είναι να διαθέσει το Model 2 με βασική τιμή τις 25.000 δολάρια (22.830 ευρώ) στην Αμερική και κάτω από τις 30.000 ευρώ στην Ευρώπη, καθιστώντας την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου πιο προσιτή από ποτέ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Tesla, αν τελικά καταφέρει να κρατήσει το κόστος αγοράς τόσο χαμηλά μπορεί να περιμένει τουλάχιστον 4 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως μέχρι το 2030, μόνο από το Model 2. H παραγωγή του θα γίνεται σε πολλά εργοστάσια και ανάλογα πολυάριθμες χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα και το Μεξικό, ενώ το κόστος παραγωγής -σύμφωνα με τον ίδιο, τον Musk- θα είναι στο μισό του Model 3.

Αν και εφόσον εκπληρωθούν οι προσδοκίες της Tesla, ο ετήσιος αριθμός πωλήσεων μέχρι το κλείσιμο της τρέχουσας δεκαετίας τοποθετείται στα 20 εκατομμύρια! Κινεζικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ετήσιο στόχο 4 εκατ. μονάδων και για το Model 3, σηματοδοτώντας τεράστιο άλμα σε σχέση με την παρούσα δυναμική. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι διατέθηκαν συνολικά 1,3 εκατ. αυτοκίνητα, δηλαδή περίπου το 1/3 από αυτό που οι Αμερικανοί φιλοδοξούν να πουλάει μόνο του το Model 3. Ο στόχος των 20 εκατ. μονάδων ετησίως δε, είναι τόσο μεγαλόπνοος (για να μην πούμε ονειροπόλος) ώστε αποτελεί σχεδόν τον διπλάσιο της Toyota! Περίπου 10,5 εκατ. αυτοκίνητα πούλησαν το 2022 οι Ιάπωνες, παραμένοντας στην κορυφή των παγκοσμίων πωλήσεων για τρίτη σερί χρονιά. Μέσα σε 7 χρόνια η Tesla ελπίζει πως όχι μόνο θα τους ξεπεράσει, αλλά και ότι θα διπλασιάσει τις επιδόσεις τους…

Get it on Google Play Download on the App Store