Έρχεται βασικό Tesla κάτω από 30.000 ευρώ

Η Tesla ετοιμάζει τον αντίπαλο του VW ID.3, που θα πάρει θέση στη βάση της γκάμας κάτω από το Model Y με απώτερο σκοπό να συνεχίσει την εμπορική επιτυχία τόσο του εκείνου, όσο και του Model 3.

Δια στόματος του ίδιου, του Elon Musk, πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά η εξέλιξη του νέου μοντέλου, στα πλαίσια ενημέρωσης αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας: «Ολοκληρώσαμε την εξέλιξη του Cybertruck και του Semi (σ.σ. του φορτηγού της Tesla), οπότε καταλαβαίνετε πού στρέφετε η προσοχή μας τώρα – σε ένα μοντέλο επόμενης γενιάς, του οποίου η πλατφόρμα θα κοστίζει το μισό εκείνων του Model Y και Model 3. Θα είναι μικρότερο, για να είμαι ειλικρινής, αλλά πιστεύω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα ξεπεράσει σε παραγωγή όλα τα υπόλοιπα μοντέλα μας, αθροιστικά».

Η περικοπή του κόστους παραγωγής στο μισό δεν σημαίνει, βέβαια, πως θα ακολουθήσει και η τιμή στα ίδια επίπεδα. Δεν θα δούμε, δηλαδή, το νέο Model να τιμολογείται στο μισό του Model 3 ή του Model Y (από 52.990 και 53.990 ευρώ αντίστοιχα στη χώρα μας). Παρόλα αυτά, θα είναι σημαντικά φθηνότερο από αμφότερα. Σκοπός της Tesla είναι να τοποθετήσει το κοστολόγιο στο ίδιο επίπεδο με του VW ID.3, ήτοι κοντά στις 25.000 λίρες (28.955 ευρώ) όπως αναφέρει το Auto Express, από όπου αντλούμε και τα renderings. Ενδεικτικά, το Model 3 ξεκινά στη Μεγάλη Βρετανία από τις 47.500 λίρες (55.014 ευρώ).

Το μήκους 4,4 μέτρων Model 2, όπως φημολογούνται το μήκος και όνομα του επερχόμενου Tesla, αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του 2024 προς αρχές του 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store