Τζάμι σε VW Golf είναι πιο ανθεκτικό από του Cybertruck

Πριν ένα μήνα περίπου ο Elon Musk παρουσίαζε το νέο Tesla Cybertruck, το οποίο διέθετε υπέρ-ανθεκτικά τζάμια! Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε, μιας και κατά την επίδειξη δεν άντεξαν κι έσπασαν.

Δείτε ακόμα: Κόντρα έλξης Tesla Cybertruck VS Ford F-150 (+video)

Όπως όμως αποδεικνύει το πείραμα ενός vlogger στο YouTube, τo τζάμι ενός VW Golf 4ης γενιάς είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αντέχοντας τα χτυπήματα σφυριού, αλλά και αυτά από την μεγάλη ατσάλινη μπάλα!Κατέρρευσε μόνο από το χτύπημα μιας βαριοπούλας! Η μεγάλη ατσάλινη μπάλα ρίχνεται με δύναμη αρκετές φορές στο πίσω τζάμι του Golf χωρίς αυτό να… «ιδρώσει». Αφού δεν έσπασε, ο ιδιοκτήτης του Golf επιστράτευσε ένα αρκετά μεγάλο σφυρί. Αλλά και σε αυτή τη δοκιμασία το γυαλί τα κατάφερε μια χαρά και μόνο στη δοκιμασία της βαριοπούλας έγινε χίλια κομμάτια.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο κι όμως αληθινό το pick up της Tesla

Αφού λοιπόν καθάρισε τα θραύσματα από τα γυαλιά, έκανε το εξής: στο νέο τζάμι του Golf απλά πρόσθεσε ένα προστατευτικό φιλμ το οποίο το έκανε κυριολεκτικά άφθαρτο. Μάλιστα είναι τόσο ισχυρό, μιας και σε κάθε χτύπημα ο δημιουργός του βίντεο πετάγεται προς τα πίσω, ενδεικτικό της σφοδρότητας του χτυπήματος. Φυσικά, στο δικό σας αυτοκίνητο δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάνετε ένα τέτοιο τεστ αντοχής.

Εμάς πάντως μας δημιουργήθηκε μια απορία: Γιατί ο Elon Musk να μπαίνει στην διαδικασία της δαπανηρής επεξεργασίας των τζαμιών του Cybertruck με ειδικές ενισχύσεις και απλά δεν τα περνάει απλά με μια τέτοια προστατευτική μεμβράνη;

Δείτε ακόμη: Γιατί πρέπει να καλύπτουμε την ρεζέρβα;

Get it on Google Play Download on the App Store