Η τιμή της Mercedes-AMG EQS 53 658 PS στην Ελλάδα

Η κορυφαία έκδοση της ηλεκτρικής ναυαρχίδας από τη Στουτγκάρδη ξεκινά την εμπορική της πορεία στη χώρα μας. Για την Mercedes-AMG EQS 53 ο λόγος, που ετοιμάζεται να κυλήσει τους τροχούς της στην ελληνική άσφαλτο.

Η EQS 53 4MATIC+  διακρίνεται από τον επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα, τον διαχύτη στον πίσω και τις αεροδυναμικές ζάντες των 21 ιντσών (προαιρετικά 22). Πίσω από αυτές συναντάμε στάνταρ δισκόπλακες 17 ιντσών και 6πίστονες δαγκάνες (εμπρός), ωστόσο η AMG προσφέρει και κεραμικούς δίσκους για όσους δεν φείδονται την επιπλέον χρέωση.

Η υπεροθόνη Hyperscreen των 56 ιντσών, οι δερμάτινες επενδύσεις Nappa, το ηχοσύστημα της Burmester και το AMG Sound Experience, που ενισχύει την ηχητική εμπειρία εντός και εκτός της EQS 53, συγκαταλέγονται στο στάνταρ εξοπλισμό. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών modes (Balanced, Sport και Powerful), τα οποία διαφοροποιούν τους παραγόμενους ήχους μέσα-έξω. Το Race Start επίσης διαθέτει ξεχωριστό τόνο, ενώ υπάρχει και ιδιαίτερος ήχος καλωσορίσματος.

Πέρα από τα οπτικοακουστικά εφέ του εσωτερικού, έχουμε να κάνουμε με ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο. Οι μηχανικοί της AMG ανασχεδίασαν ολόκληρο τον πίσω άξονα, τους συνδέσμους της ανάρτησης, τα σημεία έδρασης αυτής και το υποπλαίσιο, βελτιστοποιώντας παράλληλα το σύστημα τετραδιεύθυνσης, προκειμένου να στήσουν την EQS στα δεδομένα του εργοστασίου παραγωγής ισχύος που έχει για κινητήρες. Τα δυο μοτέρ (ένα εμπρός, ένα πίσω) παράγουν συνδυαστικά 658 ίππους και 950 Nm, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία 107,8kWh. Η 2.605 κιλών EQS 53 επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,8 δλ. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 220 χλμ./ώρα, προτάσσοντας μια μέση τιμή κατανάλωσης 21,4 kWh/100 χλμ. και μέγιστη αυτονομία 578 χλμ. (πάντα βάσει WLTP).

Με το πακέτο Dynamic Plus, που προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο στα μέρη μας, η ισχύς ανεβαίνει στα 761 άλογα και 1.020 Nm! Σε αυτή την «αφιονισμένη» κατάσταση, η EQS 53 4MATIC+ επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,4 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 250 χλμ./ώρα, όπου την περιμένει ο ηλεκτρονικός περιοριστής.

Στην Ελλάδα, λοιπόν, η EQS 53 4MATIC+ ξεκινά από τις 175.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει επιλέγει μέσα από μια ευρεία γκάμα έξτρα. Το πακέτο Premium, για παράδειγμα, κοστολογείται στις 2.238 ευρώ, ενώ το Premium Plus (που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύστημα πλοήγησης με επαυξημένη πραγματικότητας, πανοραμική ηλιοροφή και πακέτο αντικλεπτικής προστασίας) στις 7.085 ευρώ. Εξαιρετικά χρήσιμη και ποιοτική προσθήκη, το δίχως άλλο, συνιστούν τα κεραμικά δισκόφρενα, που τιμώνται έναντι 5.468 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store