Η Toyota δίνει έκπτωση στην Supra γιατί δεν πουλάει

Με το λανσάρισμα της νέας Supra το 2019, η Toyota έκανε μεγάλη αίσθηση στους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων και σίγουρα περίμενε ότι θα είχε ανάλογη απήχηση και από πλευράς πωλήσεων. Ωστόσο, στο… ταμείο φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, όσο πιθανώς αναμενόταν.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το Toyota Corolla Compressor;

Το περασμένο έτος στην πολύ σημαντική αγορά για τη νέα Supra, αυτή των Η.Π.Α. οι πωλήσεις του σπορ μοντέλου έφτασαν τα 2.884 οχήματα. Στην Ευρώπη ήταν πολύ λιγότερες, αφού πωλήθηκαν 893 νέες Supra (από τον Ιούλιο και μετά). Βέβαια, πρέπει να υπολογίζουμε ότι δεν ήταν ολόκληρο το έτος διαθέσιμη, αλλά και πάλι τα νούμερα είναι χαμηλά. Κάτι που αποτυπώνεται και τον Ιανουάριο του 2020, όπου στις Η.Π.Α πωλήθηκαν 342 Supra, ενώ το Δεκέμβριο του 2019 στην Ευρώπη ήταν μόλις 50.

Δείτε ακόμα: Το Toyota GR Yaris εν δράσει (+video)

Τώρα η Toyota στις Η.Π.Α. προσφέρει τη νέα Supra με 1.000 δολάρια έκπτωση, αν και πάλι το δέλεαρ δεν είναι μεγάλο, αφού κοστίζει από 49.990 δολάρια (με τον 3.0 λτ. κινητήρα). Ίσως, όταν και αν λανσαριστεί στις Η.Π.Α. με το 2λιτρο μοτέρ να δώσει νέα πνοή στις πωλήσεις τις Supra, αρκεί να υπάρχει και μια σεβαστή διαφορά τιμής σε σχέση με την 3λιτρη. Στην Ευρώπη όμως η Supra 2.0 λτ. είναι αρκετά ακριβή.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει η νέα 2.0 λτ. Toyota Supra;

Get it on Google Play Download on the App Store