Η Urus Performante «ψοφάει» για ράλλυ (+video)

Πριν μερικούς μήνες παρουσιάστηκε η κορυφαία και πιο σκληροπυρηνική Urus, με τη «διαβολική» μορφή της Performante. Ένα αυτοκίνητο που μπορεί με την ίδια άνεση να γράψει χρόνους πίστας, αλλά και να μιμηθεί τα καλύτερα αγωνιστικά ράλλυ εκτός δρόμου.

Στο τελευταίο video της Lamborghini, η ανώτερη Urus και ένα από τα ταχύτερα SUV παραγωγής όλων των εποχών δείχνει τα προσόντα της μακριά από την άσφαλτο. Εκεί όπου απειροελάχιστοι ιδιοκτήτες θα τη βγάλουν – και είναι πραγματικά κρίμα, βλέποντας το τί μπορεί να κάνει η Performante στο χώμα. Γωνίες και σε αρκετά σημεία ταχύτητες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αγωνιστικά Group N, για να μην πούμε Rally2. Οι μηχανικοί της Sant’Agata εξέλιξαν ακριβώς για αυτούς τους σκοπούς τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπερ-SUV, προσθέτοντας στις λειτουργίες Strada (για αυτοκινητόδρομο), Sport (για πιο απαιτητική οδήγηση) και Corsa (για πίστα), τη Rally (για χώμα). Αναλόγως προγράμματος, παραμετροποιούνται η κατανομή της ροπής από το σύστημα τετρακίνησης, τα χαρακτηριστικά απόδοσης κινητήρα-κιβωτίου και η απόσβεση των αμορτισέρ.

Όσον αφορά τον 4.0 V8 twinturbo, η απόδοσή του αυξάνεται κατά 16 ίππους σε σχέση με την απλή Urusu, στους 666 στις 6.000 σ.α.λ., (ίδια η ροπή των 850 Nm στις 2.300-4.500 σ.α.λ.). Μαζί με τη μείωση του βάρους κατά 47 κιλά, επιτυγχάνεται η καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο στην κατηγορία του, που διαμορφώνεται στο 3,2. Η Urus Performante των 2.150 κιλών και 5.137 χλστ. μήκους επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. στο 0-200 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ. και φρενάρει στο 100-0 χλμ./ώρα σε 32,9 μέτρα. Για την πέδηση φροντίζουν οι 10πίστονες δαγκάνες εμπρός με κεραμικούς δίσκους εμπρός 440×40 χλστ. και 370×30 χλστ. πίσω. Πάμε να τα δούμε όλα εν δράσει, εντός και εκτός ασφάλτου.

Get it on Google Play Download on the App Store