Η βαφή που έφερε τη Bugatti σε απόγνωση

Το αγοραστικό κοινό των hypercars έχει πάρα πολύ διαφορετικές ανάγκες από όλους τους υπόλοιπους. Η μοναδικότητα και προβολή μέσω του αυτοκινήτου, αποτελεί ένα δίδυμο προαπαιτούμενων από τους περισσότερους ζάπλουτους του πλανήτη. Ένας εξ αυτών πάντως, είχε τόσο εξειδικευμένες απαιτήσεις που έφερε τη Bugatti στα όρια της απελπισίας.

Λίγο μετά την παρουσίαση της Divo, το 2018, η γαλλογερμανική εταιρία προσεγγίστηκε από έναν πελάτη, που ήθελε μια ιδιαίτερη παραγγελία για το hypercar. Ένα χρώμα, που αποτελούνταν από ένα λεπτομερές και γεωμετρικό μοτίβο διαμαντιών, στο όριο του ψυχαναγκασμού. Ο κροίσος –που παραμένει ανώνυμος- ήθελε ένα συνδυασμό κόκκινου-μαύρου, με το προαναφερθέν μοτίβο διαμαντιών σε συγκεκριμένη θέση, ακόμα και γωνία, ώστε να διατηρείται οπτική συνέχεια στο πέρασμα του βλέμματος πάνω στο αμάξωμα της Divo. Μέχρι και όνομα για τη βαφή είχε έτοιμο: «Customer Special Red and Graphite».

Χρώματα με διάφορα σχέδια δεν σπανίζουν. Για αυτό φροντίζουν οι ειδικές μεμβράνες, εξάλλου. Εδώ όμως, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Η παραγγελία δόθηκε τέλη του 2018. Οι εργασίες ξεκίνησαν αρχές του 2019. Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε πριν μερικές μέρες, εν έτει 2021! Το project, δηλαδή, διήρκεσε σχεδόν 2 ολόκληρα χρόνια! Μάλιστα ήταν τόσες οι δυσκολίες που συνάντησαν οι τεχνικοί της Bugatti, ώστε λίγο έλειψε να τα παρατήσουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εναρμόνιση του μοτίβου στη σιλουέτα της Divo. Οι μεγάλοι αεραγωγοί και τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα έβγαλαν «το λάδι» στην αρμόδια ομάδα, η οποία χρειάστηκε να επιστρατεύσει τρισδιάστατες εκτυπώσεις, αμέτρητες προσομοιώσεις σε υπολογιστή, ακόμα και δυο δοκιμαστικά οχήματα. Για μια βαφή!

 

Τελικά, η Divo σε Customer Special Red and Graphite απόχρωση -με κωδική ονομασία «Lady Bug» κατάφερε να ολοκληρωθεί στις αρχές του έτους. Είναι χαρακτηριστικό πως το μοτίβο αποτελείται από 1.600 διαμάντια. Οι τεχνικοί χρειάστηκε να εξετάσουν, βάλουν-βγάλουν και προσαρμόσουν αρκετές φορές κάθε ένα εξ αυτών. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, γιατί πήρε 2 χρόνια η ολοκλήρωση του εγχειρήματος και παραλίγο να στείλει στους γιατρούς τους ανθρώπους της Bugatti. Τιμή δεν ανακοινώθηκε, όμως σίγουρα τα 5 εκατομμύρια ευρώ αρχικού κόστους της Divo, εδώ έχει ανέβει αρκετά.

Get it on Google Play Download on the App Store