Πόσο κοστίζει το leasing της Bugatti Chiron;

H Bugatti Chiron είναι απλησίαστη από πολλές απόψεις, ειδικά όταν μιλάμε με οικονομοτεχνικά κριτήρια. Μέχρι πρόσφατα, και για την περίπτωση της Super Sport 300+, το ίδιο ίσχυε για την ταχύτητα. Το SSC Tuatara και το συγκλονιστικό ρεκόρ των 508 χλμ./ώρα που κατάφερε, όμως, άλλαξαν τις ισορροπίες.

Δείτε ακόμα: Η BMW του έκοψε το leasing λόγω βελτίωσης!

Μολαταύτα, η Chiron δεν παύει να είναι ένα hypercar κορυφαίου επιπέδου. Με τις ανάλογες χρεωστικές απαιτήσεις. Και σε περίπτωση που κάποιος σκεφτεί πως δεν υπάρχουν τα εκατομμύρια για την αγορά της, αλλά κάτι μπορεί να γίνει με leasing, καλύτερα να κοιτάξει αλλού. Για την περίπτωση της Chiron Sport, που είναι η πιο «στημένη» έκδοση της κανονικής, το μηνιαίο μίσθωμα διαμορφώνεται στις 52.196 δολάρια (44.138 ευρώ) για 3 χρόνια! Αν επιλέξετε σύμβαση διετούς διάρκειας, τότε το κόστος αυξάνεται στις 65.950 δολάρια (55.763 ευρώ) το μήνα! Σημειώνεται δε πως η συγκεκριμένη είναι μοντέλο του 2019, με 1.931 χλμ. στο κοντέρ και φορτωμένη έξτρα, που εκτίναξαν το κόστος αγοράς τα 3,5 εκατομμύρια! Μόνο η ηλιοροφή κόστισε πάνω από 60.000.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει το leasing ενός Nissan GT-R;

Πλέον η αξία της βρίσκεται στα 3,2 εκατ. και εκτιμάται αναλόγως. Στους όρους της μίσθωσης υπάρχει περιορισμός χιλιομέτρων, ο αριθμός των οποίων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 4.023 (2.500 μίλια δηλαδή) ανά χρόνο. Το συνολικό κόστος για 2 χρόνια, μαζί με τους φόρους, φτάνει τα 1,9 εκατ. δολάρια (1,6 εκατ. ευρώ) και υπάρχει δυνατότητα καταβολής υπολοίπου στο τέλος, για την αγορά του αυτοκινήτου. Ακούγονται πολλά, αλλά για τα δεδομένα της Chiron το leasing συμφέρει και με το παραπάνω.

Δείτε ακόμα: Τι καίει και πόσα τέλη πληρώνει η Bugatti Chiron;

Η αγορά μιας Sport δύσκολα πέφτει κάτω από το 1,5 εκατομμύριο, ακόμα και μεταχειρισμένης. Βγάλτε τα πάγια έξοδα (σέρβις, ασφάλεια, αλλαγή ελαστικών) που είναι εξίσου πανάκριβα και εμπίπτουν στο leasing, και με λίγο πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ μπορείτε να απολαμβάνετε 1.500 ίππους και 1.800 Nm από τον τετρατούρμπινο W16 των 8 λίτρων για 2 χρόνια (αλλά μέχρι 4.000 χλμ. το χρόνο). Οι βενζίνες (26 λίτρα/100 χλμ. αστικός κύκλος, μπορεί και τα διπλά όταν πατηθεί τέρμα το γκάζι) όμως, δικές σας.

Get it on Google Play Download on the App Store