«Αέρα» με την Bugatti Chiron Pur Sport (+video)

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις Bugatti σε video που επιδεικνύουν την τελική τους ταχύτητα και τον καταιγιστικό ρυθμό επιτάχυνσης. Κοινώς, σχεδόν αποκλειστικά σε ευθεία ή οβάλ πίστες. Να πλαγιολισθαίνουν και, πολύ περισσότερο, να ίπτανται ποτέ. Η Chiron Pur Sport, όμως, δεν είναι σαν τα άλλα δημιουργήματα του Molsheim.

Στόχος της είναι η αποτελεσματικότητα σε πίστα και η επίτευξη χρόνων, διαφοροποιούμενη ριζικά σε θέμα φιλοσοφίας και εμφάνισης από την Super Sport 300+ – το ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών, δηλαδή. Αμφότερες δοκιμάζονται στην πίστα του Nardo, η οποία εκτός της φημισμένης οβάλ διαδρομής (εκεί που η 300+ ξεπέρασε τα 490 χλμ./ώρα), διαθέτει χάραξη για εξέλιξη στησίματος. Εκεί περνάει τις περισσότερες ώρες η Pur Sport, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την παραγωγή κάθετης δύναμης και μεγιστοποίησης της πρόσφυσης. Κάτι που δεν την εμποδίζει πάντως, κυριολεκτικά να πετάξει – έστω και για μικρό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Η Bugatti Veyron αναθεώρησε την λογική (+video)

Οι ζάντες των 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω κατασκευάζονται από μαγνήσιο, με τα ελαστικά να είναι τα Michelin Sport Cup 2R, διαστάσεων 285/30 και 355/25 αντίστοιχα. Οι πλαϊνές ποδιές επίσης είναι πιο έντονες σε σχέση με την απλή Chiron, ενώ το πάτωμα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα στον διαχύτη. Η θεόρατη αεροτομή φτάνει τα 1,9 μέτρα σε πλάτος, το βάρος είναι χαμηλότερο κατά 50 κιλά, η ανάρτηση σφιχτότερη (65% σκληρότερα ελατήρια μπροστά, 33% τα πίσω και αναθεωρημένο λογισμικό στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ), ενώ ο πανίσχυρος τετρατούρμπινος W16 των 8.0 λίτρων, παραμένει στα 1.500 άλογα και τα 1.800 Nm ροπής, όμως ο κόφτης πλέον βρίσκεται 200 σ.α.λ. ψηλότερα (6.900 σ.α.λ.).

Για τους πιο παραδοσιακούς, συστήνεται το παρακάτω video με τις Super Sport 300+ και Pur Sport στο κλασικό οβάλ τμήμα.

Δείτε ακόμα: Έτσι είναι 1.800 άλογα από μέσα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store