Η απίθανη διαμάχη μεταξύ Bugatti και Τομ Κρουζ

Κινηματογραφικοί αστέρες, τραγουδιστές διεθνούς βεληνεκούς, ακριβοπληρωμένοι αθλητές και γενικότερα μέλη της show biz, διατηρούν άριστες σχέσεις με τα supercars. Για την ακρίβεια, είναι οι καλύτεροι πελάτες των αυτοκινητοβιομηχανιών που τα κατασκευάζουν. Κάτι τέτοιο όμως, δεν ισχύει στην περίπτωση του Τομ Κρουζ και της Bugatti.

Δείτε ακόμα: Αυτοκρατορικό Toyota Century σε τιμή Yaris

Ο mega star του Χόλιγουντ φημίζεται για την αγάπη του προς τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν πως ήταν από τους πρώτους αγοραστές της Veyron 16.4, πίσω στο 2005. Ένα χρόνο αργότερα, έκανε πρεμιέρα η τρίτη συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Mission Impossible». Ο Κρουζ δεν έχασε την ευκαιρία να σαγηνεύσει τα πλήθη στο επίσημο άνοιγμα της ταινίας, φτάνοντας στο κόκκινο χαλί με την Veyron του. Τα φλας άστραφταν, οι κάμερες έγραφαν και όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν για τη Bugatti, που έβλεπε το μοντέλο της να συμμετέχει στην καλύτερη δυνατή διαφήμιση. Κάπου εκεί, άρχισε να χαλάει η «μαγιά»…

Διαβάστε επίσης: Η Bugatti Veyron αναθεώρησε την λογική (+video)

Στη θέση του συνοδηγού, βρίσκονταν η τότε σύζυγος του κινηματογραφικού Ίθαν Χαντ, Κέιτι Χολμς. Ως γνήσιος τζέντλεμαν, ο Αμερικανός ηθοποιός έσπευσε να ανοίξει την πόρτα στην κυρία. Και με αυτή του την ενέργεια, μπήκε στη «μαύρη λίστα» της Bugatti! Τι συνέβη; Ό,τι και σε πολλούς από εμάς, καθημερινά. Αλλά με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί.

Ο Κρουζ φάνηκε πως ξέχασε να ξεκλειδώσει τις πόρτες όταν κατέβηκε, με αποτέλεσμα αυτή της Χολμς να μείνει κλειστή. Οι προσπάθειες του «Top Gun» να την ανοίξει απέβαιναν άκαρπες. Το γιατί δεν άνοιγε από μέσα, είναι απλό. Η Χολμς κλείδωσε την πόρτα και δεν έβρισκε πώς ξεκλειδώνει (εδώ χρειάζονταν οι παραδοσιακές ασφάλειες των ιαπωνικών αυτοκινήτων)  Αυτό που είχε σημασία για την γαλλογερμανική εταιρία, ήταν πως στο τότε ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών, ο πλουσιότερος –επίσης τότε- και διασημότερος ηθοποιός στον πλανήτη, επί μισό λεπτό δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Η VW, που είχε επενδύσει κοντά στα 2 δις ευρώ για να κάνει την Veyron το απαύγασμα της αυτοκίνησης, εξέλαβε το περιστατικό σαν δυσφήμιση. Η Bugatti το πήρε ακόμα πιο βαριά, μιλώντας για «ντροπιαστική σκηνή». Και μετέτρεψε τον Κρουζ σε persona non grata, απαγορεύοντας οποιαδήποτε πώληση αυτοκινήτου σε αυτόν!

Δείτε ακόμα: Έβαλε Wankel σε Ferrari και έφαγε μήνυση! (+video)

Μία απαγόρευση που ισχύει μέχρι σήμερα. Βέβαια, δεν του απαγόρευσε να αγοράζει γενικά ή να οδηγεί Bugatti (η Ferrari, για παράδειγμα, το έχει κάνει κάποιες φορές). Λόγου χάρη, αν θέλει να εμφανιστεί με μια Chiron στην πρεμιέρα του επερχόμενου sequel του «Top Gun», μπορεί να το κάνει με μια μεταχειρισμένη. Από αντιπροσωπεία της Bugatti πάντως, ούτε καινούργιο ούτε μεταχειρισμένο μπορεί να αγοράσει. Για μια κλειδωμένη πόρτα…

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει ένα καινούργιο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο;

Get it on Google Play Download on the App Store