Η Bugatti Veyron αναθεώρησε την λογική (+video)

Πριν από 15 χρόνια, ένα αυτοκίνητο επαναπροσδιόρισε την έννοια της ταχύτητας και της ισχύος για τα αυτοκίνητα παραγωγής, ανεβάζοντας τις τετράτροχες υπερκατασκευές και δημιουργώντας τα hypercars. Αυτό το μνημειώδες αυτοκίνητο, ήταν η Bugatti Veyron 16.4.

Μπορεί σήμερα οι χιλιάδες ίππων και τα 400 χλμ./ώρα να έχουν γίνει «ψωμοτύρι», όμως το 2005 δεν υπήρχε προηγούμενο στα χρονικά. Ο εμβληματικός Ferdinand Piech, τότε CEO του VAG, ήθελε να υλοποιήσει το όραμά του για ένα αυτοκίνητο παραγωγής που θα ξεπερνούσε τα 1.000 άλογα και 400 χλμ./ώρα τελικής. To 1998 απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Bugatti και έδωσε τις κατευθύνσεις στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης: τουλάχιστον 1.000 ίπποι και 400 χλμ./ώρα, με παράλληλη ευκολία στην οδήγηση και δυνατότητα καθημερινής χρήσης. Η απάντηση που έλαβε από τους μηχανικούς, ήταν ένα διστακτικό, αλλά και ευθύ, «δεν γίνεται». Ο εγγονός του Ferry Porsche, όμως, δεν ήταν μαθημένος να ακούει «όχι».

Δείτε ακόμα: Ελληνικό hypercar 3.000 ίππων και 500+ χλμ./ώρα!

Για να προκύψουν 1.000+ άλογα, θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα πρωτόγνωρο σύνολο. Ο 8.0λιτρος τετρατούρμπινος W16 παραμένει ακόμα σήμερα ένας από τους φάρους της μηχανολογικής ευφυΐας, όντας εκ των ορόσημων στην Ιστορία της αυτοκίνησης. Η ισχύς, όμως, ήταν ένα από τα θέματα που έπρεπε να επιλυθούν. Η μετάδοσή της, για παράδειγμα, προκαλούσε πονοκέφαλο. Η σταθερότητα του αυτοκινήτου, το ίδιο. Η αξιοπιστία; Εννοείται. Από τα τέλη του 1998 μέχρι το 2005, όταν τελικά παρουσιάστηκε η τελική έκδοση, το project μετατέθηκε χρονικά τουλάχιστον 3 φορές.

Οι ιστορίες μηχανικών και στελεχών αναφέρουν πως ο Piech είχε τέτοια εμμονή στην λεπτομέρεια, ώστε καθυστέρησε την εξέλιξη ακόμα και για τον τρόπο που θα εκτείνονταν η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αεροτομή. Επισήμως, το κόστος εξέλιξης έφτασε τα 1,6 δις ευρώ. Ανεπίσημα, αναφορές μελών του τότε Δ.Σ. της VW έκαναν λόγο ακόμα και για 3 δις! Το τελικό αποτέλεσμα πάντως, κρινόμενο βάσει ιστορικού αντίκτυπου και κύρους άξιζε με το παραπάνω. 

Το quad turbo κινητήριο σύνολο των 7.993 κ.εκ. και 16 κυλίνδρων, πιστοποιήθηκε από τον TÜV στα 1.001 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 1.250 Nm ροπής στις 2.200-5.500 σ.α.λ. Για την εύρυθμη λειτουργία του ανέλαβαν συνολικά 10 ψυγεία (3 για τα intercooler, άλλα τόσα για τον κινητήρα, 1 για τον κλιματισμό, 1 για το λάδι, 1 για τις βαλβολίνες του κιβωτίου κι άλλο 1 για αυτές των διαφορικών), καθένα εκ των οποίων απαιτούσε 15 ώρες κατασκευής. Συνολικά δηλαδή, 150 εργατοώρες ήθελε μόνο η κατασκευή των ψυγείων!

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει η Bugatti Veyron στο δυναμόμετρο;

Το 7άρι αυτόματο κιβώτιου διπλού συμπλέκτη και το σύστημα τετρακίνησης ανέλαβαν τον Ηράκλειο Άθλο της μετάδοσης. Τα ελαστικά 265/35 ZR20 εμπρός και 365/25 ZR21 της Michelin, το ασύλληπτο φορτίο του περάσματος της δύναμης στον δρόμο και της αντοχής σε πρωτοφανείς συνθήκες για λάστιχα παραγωγής.Οι ανθρακονημάτινες δισκόπλακες των 400 χλστ. εμπρός και 380 χλστ. πίσω εξασφάλιζαν 1,0-1,3 G επανειλημμένης επιβράδυνσης από τα 300 χλμ./ώρα στο 0, δίχως ίχνος κόπωσης. Το αμάξωμα των 4.462 χλστ. μήκους, 1.998 χλστ. πλάτους και 1.204 χλστ. ύψους παρουσίαζε συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,41, που γινόταν 0,36 όταν η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση χαμήλωνε και το spoiler ήταν στη θέση του.

Οι επιδόσεις; Εξωπραγματικές για τα όσα είχαμε δει μέχρι τα μέσα των 00’s: 2,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, 7,3 δλ. για το 0-200 χλμ./ώρα και 0-300 χλμ./ώρα σε 16,7 δλ. Υπό κανονικές συνθήκες, η τελική της Veyron σταματά στα 350 χλμ./ώρα και η αεροτομή βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της, παράγοντας 349,2 κιλά κάθετης δύναμης. Η πλήρης δυναμική του αυτοκινήτου, κυριολεκτικά πρέπει να ξεκλειδωθεί! Μόνο με τη χρήση του ανάλογου κλειδιού, η Bugatti μπαίνει σε full attack mode όπου η ανάρτηση βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό ύψος και η αεροτομή στη θέση της.

Αυτό το κλειδί γύρισε ο δοκιμαστής της γαλλογερμανικής εταιρίας, Uwe Novacki, τον Απρίλιο του 2005 στην πίστα Ehra-Lessien. Στην πρώτη του, δοκιμαστική, προσπάθεια έφτασε μέχρι τα 380 χλμ./ώρα. Η δεύτερη και τρίτη, ήταν κατά τι καλύτερες. Προς τη μία κατεύθυνση, τα μετρητικά όργανα έδειξαν 411 χλμ./ώρα. Στην αντίθετη, 407. Ο μέσος όρος: 408,37 χλμ./ώρα. Το Έβερεστ της ταχύτητας είχε κατακτηθεί.

Δείτε ακόμα: Η Bugatti Chiron «ισοπεδώνει» την Porsche 918 Spyder (+video)

Έκτοτε, μπήκαν αρκετοί ακόμα «όροφοι» σε αυτό. Η Veyron, υπό τη μορφή της Grand Sport των 1.200 ίππων, έφτασε μέχρι τα 431 χλμ./ώρα. Ακολούθησαν οι αψιμαχίες των Αμερικανών (SSC Ultimate Aero και Hennessey Venom) με τα Koenigsegg (Agera One:1 και RS), για να επανέλθει το στέμμα στη νόμιμη δικαιούχο και τα 490,47 χλμ./ώρα της Chiron Super Sport 300+. Πλέον η κουβέντα γίνεται για το ποιος θα ξεπεράσει πρώτος τα 500 χλμ./ώρα, με την Bugatti να ποντάρει στα 515 χλμ./ώρα και τον Koenigsegg να κάνει ρελάνς στα 531 χλμ./ώρα. Όλα όμως ξεκίνησαν από το τεχνολογικό επίτευγμα, που πήρε το όνομα του Γάλλου οδηγού αγώνων Pierre Veyron.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελληνικό Skoda Favorit με 34 χλμ. για χιλιάδες ευρώ!
Ελληνικό Skoda Favorit με 34 χλμ. για χιλιάδες ευρώ!
McLaren P1 «έσπασε» σε κόντρα με LaFerrari (+video)
McLaren P1 «έσπασε» σε κόντρα με LaFerrari (+video)
Πόσα άλογα βγάζει το νέο Ford Ranger Raptor; (+video)
Πόσα άλογα βγάζει το νέο Ford Ranger Raptor; (+video)
Έτσι θα είναι το ρηξικέλευθο Volvo EX90
Έτσι θα είναι το ρηξικέλευθο Volvo EX90
Ποια μάρκα έχει ξεμείνει από σήματα;
Ποια μάρκα έχει ξεμείνει από σήματα;
Η Alpina αποχαιρετά την αρχοντική B7
Η Alpina αποχαιρετά την αρχοντική B7
Μέχρι πότε ισχύει η επιδότηση καυσίμων Fuel Pass II;
Μέχρι πότε ισχύει η επιδότηση καυσίμων Fuel Pass II; …
Σε δημοπρασία αυτοκίνητα από 300 ευρώ (λίστα)
Σε δημοπρασία αυτοκίνητα από 300 ευρώ (λίστα)
Πως είναι το Αεροδρόμιο του Ελληνικού σήμερα;
Πως είναι το Αεροδρόμιο του Ελληνικού σήμερα; …
Νέος τιμοκατάλογος για το ανανεωμένο Ford Fiesta
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του Toyota Corolla Cross στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε με δώρα το Skoda Enyaq Coupe iV (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέο Jeep Compass 4xe Business ειδικά για leasing
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Η τιμή στην Ελλάδα του Kia EV6 GT των 585 ίππων
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Hyundai Ioniq 5 στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του ανανεωμένου Toyota RAV4
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Τιμές και εξοπλισμοί του νέου Nissan X-Trail
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Nissan Juke 1.6 Hybrid 145 PS
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές όλων των αναβαθμισμένων Dacia
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέο Mazda2 Hybrid με τιμή από 18.692 ευρώ
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πόσο κάνουν τα Tesla των 1.020 ίππων στην Ελλάδα;
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store