H Bugatti Chiron έσπασε το φράγμα των 490 χλμ./ώρα! (+video)

Πολλά hypercars έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς πως θα σπάσουν το φράγμα των 300 μιλίων την ώρα (490 χλμ./ώρα). Όπως τα Hennessey F5 και Koenigsegg Jesko. Το πρώτο αυτοκίνητο που το κατάφερε «με την βούλα», πάντως, προέρχεται από τους μετρ του είδους. Τους ίδιους που κατέρριψαν το «τείχος» των 1.000 ίππων, αλλά και των 400 χλμ./ώρα. Την Bugatti!

Δείτε ακόμα: Τι καίει και πόσα τέλη πληρώνει η Bugatti Chiron;

Μια ειδικά διαμορφωμένη Chiron είναι ο υπερήφανος κάτοχος του νέου παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, ξεπερνώντας το ορόσημο των 300 μιλίων/ώρα με σχετική άνεση! Λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί για τις προδιαγραφές του ιστορικού πια hypercar, όμως το thumbnail (καθώς στα εξωτερικά πλάνα του video ίσα προλαβαίνουμε να το δούμε) φανερώνει έντονες διαφοροποιήσεις στον εμπρός προφυλακτήρα και το πίσω μέρος, το οποίο διαθέτει επιμηκυντές ουράς για την ομαλοποίηση της ροής του αέρα και την βελτίωση της αεροδυναμικής. Αντιστοίχως, δεν ξέρουμε τίποτα για τον κινητήρα. Όμως, κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε για περισσότερα από τα 1.500 άλογα και τα 1.600 Nm ροπής του τετρατούρμπινο W16 των 8 λίτρων.

Διαβάστε επίσης: Έτσι «πιάνεις» 483 χλμ./ώρα σε 1,6 χλμ. (+ video)

Να θυμίσουμε ότι η κανονική Chiron περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χλμ./ώρα. Η Bugatti είχε δηλώσει από εποχής λανσαρίσματος, το 2016, πως μπορούσε να φτάσει στα 450 χλμ./ώρα όταν εξελίσσονταν τα ανάλογα ελαστικά, ενώ και η επίτευξη των 490 χλμ./ώρα ήταν επίσης θέμα «μαύρου χρυσού». Από ό,τι φαίνεται τα κατάλληλα λάστιχα είναι γεγονός, από κοινού με την κατάρριψη των 490 χλμ./ώρα. Ο Andy Wallace κάθισε στην θέση του οδηγού, ο χώρος δοκιμών στο Ehra-Lessien επιλέχθηκε και τα 490,47 χλμ./ώρα (304,77 μίλια/ώρα) πιστοποιήθηκαν από τον TUV, καθιστώντας την ανθρακί-πορτοκαλί Chiron το απόλυτο «μνημείο» ταχύτητας!

https://www.facebook.com/topgear/videos/486550498851229/

Get it on Google Play Download on the App Store