Πόσο κάνει ένα καινούργιο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο;

Οι διακοπές με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι πολύ δημοφιλείς εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Σίγουρα όλοι τα έχουμε δει να κυκλοφορούν δεκαετίες τώρα σε τουριστικά μέρη της χώρας μας και κυρίως σε κάμπινγκ.

Δείτε ακόμα: Πωλείται Scania με 3άρι πτυσσόμενο σπίτι! (+video)

Τροχόσπιτα από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και από βόρεια κράτη, έρχονται πλήρως εξοπλισμένα και με οικογένειες να απολαύσουν τις μοναδικές ομορφιές της Ελλάδας. Ωστόσο, οι Έλληνες δεν τα προτίμησαν για τις διακοπές τους, παρά το γεγονός ότι ειδικά προ οικονομικής κρίσης υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα μοντέλα στην εγχώρια αγορά. Και τώρα υπάρχουν, όμως χιλιάδες καινούργια (ή και μεταχειρισμένα) αυτοκινούμενα τροχόσπιτα πωλούνται στη Γερμανία.

Δείτε ακόμα: Έκανε το Honda NSX…«τροχόσπιτο»! (+videos)

Πόσο κοστίζει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο; Μια μέση τιμή στη Γερμανία (με τις πάρα πολλές αγγελίες) για μια αξιόλογη πρόταση με όλες τις ανέσεις, είναι γύρω στις 60.000 ευρώ. Φυσικά υπάρχουν πολύ ακριβότερα, αλλά και φθηνότερα. Στην πλειοψηφία τους βασίζονται σε γνωστά βαν των εταιριών Fiat, Ford, Citroen, Opel, Renault, Mercedes, Peugeot κ.λπ., από τα οποία οι κατασκευαστές των τροχόσπιτων κρατούν το εμπρός τμήμα του αμαξώματος, τον κινητήρα και το σασί.

Δείτε ακόμα: Μετέτρεψαν στρατιωτικό όχημα σε τροχόσπιτο! (+video)

Η καμπίνα κατασκευάζεται από την αρχή, με πολύ προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια και ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του πελάτη. Ένα μέσο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 με 5 άτομα. Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις ενός σπιτιού, όπως κουζίνα, φούρνο, ψυγείο κρεβάτια, τηλεοράσεις, τουαλέτα, ντους, αποθηκευτικούς χώρους κ.λπ. Όρεξη για χιλιόμετρα να έχει κανείς και μπορεί να γυρίσει πολλά μέρη, κουβαλώντας όλο το νοικοκυριό.

Δείτε ακόμα: Το απίστευτο τροχόσπιτο των 450 ίππων! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store