Η «Βαλκυρία» καθυστερεί λόγω ηλεκτρονικών

Τα προβλήματα στα αυτοκίνητα δεν κοιτάζουν τιμή ή κατηγορία. Είτε μιλάμε για μικρομεσαίο χάτσμπακ, είτε για mega hatch, είτε ακόμα ακόμα για supercars ή hypercars. Η Aston Martin Valkyrie αποτελεί τρανό παράδειγμα.

Οι πρώτες παραδόσεις ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τον προηγούμενο μήνα, με τη συναρμολόγηση της πρώτης «Βαλκυρίας» να ολοκληρώνεται στις αρχές του Νοέμβρη. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν έχει παραδοθεί ακόμα στον ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές εκ των έσω, δυσλειτουργίες στα ηλεκτρονικά έχουν φέρει πίσω το χρονοδιάγραμμα των Άγγλων, καθυστερώντας την ολοκλήρωση του τελικού προϊόντος. Η Aston Martin, βέβαια, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί καθυστερήσεων, δηλώνοντας πως «το πρώτο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε επιτυχημένα τις δοκιμές και αυτή την περίοδο ετοιμάζονται τα έγγραφα για την αποστολή στον πελάτη, εντός των προσεχών ημερών».

Αναφορικά με την παραγωγή των υπολοίπων 149 Valkyrie (150 θα κατασκευαστούν), η δήλωση ανέφερε σκωπτικά ότι «συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς». Ανάλογες καθυστερήσεις ταλαιπωρούν και την αντίπαλο του βρετανικού hypercar, του Mercedes-AMG ONE. Θυμίζουμε πως η Valkyrie αποτελεί το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο παραγωγής στην Ιστορία, ελέω των 1.014 ίππων από τον -καταγωγής Cosworth- 6.5 V12. Ένα μοτέρ που συνεργάζεται με σύστημα KERS, προέλευσης F1, στροφάρει μέχρι τις 11.100 σ.α.λ. και παράγει συνολικά 1.160 άλογα (μαζί με τα 160 του ηλεκτροκινητήρα)! Το βάρος των μόλις 1.050 κιλών κατεβάζει την αναλογία βάρους-ισχύος στα 0,9 κιλά ανά ίππο, με τις φήμες να κάνουν λόγο για γύρο στο Nurburgring γύρω στα 6 λέπτα!

Get it on Google Play Download on the App Store