Ιδού το νέο ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών!

Πριν λίγους μήνες, η Shelby Super Cars υποστήριζε πως το Tuatara έπιασε 532 χλμ./ώρα, με τον μέσο όρο των δυο περασμάτων (ένα ανά κατεύθυνση) να τοποθετείται στα 508 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς δηλαδή, το Tuatara είχε γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών και το πρώτο που έσπαγε το φράγμα των 500 χλμ./ώρα.

Ελάχιστες ημέρες μετά, ανέβηκαν video που αμφισβητούσαν ευθέως το κατά πόσο όλη η υπόθεση είναι αληθινή. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το χρονικό εδώ. Εν κατακλείδι, τα 508 χλμ./ώρα και 532 χλμ./ώρα αποδείχθηκαν «μούσια». Η SSC αρνήθηκε να το παραδεχτεί, δεσμευόμενη πως θα επέστρεφε και θα βούλωνε στόματα. Κάτι που, επίσης όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, έκαναν. Αλλά ταυτόχρονα, επιβεβαιώνουν όσους τους κατηγορούσαν για «παπατζήδες»! Η αμερικανική εταιρία ανακοινώνει περήφανα πως το Tuatara είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών, με ταχύτητα 455,2 χλμ./ώρα. Πάντα σύμφωνα με τους ανθρώπους της SSC, το hypercar έφτασε τα 450,1 χλμ./ώρα στη μία κατεύθυνση και τα 460,4 χλμ./ώρα στην αντίθετη, καταρρίπτοντας τόσο τα 447,19 χλμ./ώρα μέση όσο και τα 457,93 χλμ./ώρα του Koenigsegg Agera RS, που είναι ο πιστοποιημένος κάτοχος του ρεκόρ (τα 490,47 χλμ./ώρα της Chiron Super Sport 300+ πιστοποιήθηκαν από τον TUV, όμως οι ιθύνοντες των Ρεκόρ Γκίνες δεν την έχουν μετρήσει).

Η άλλη όψη ωστόσο, φανερώνει ένα αυτοκίνητο φανερά αργότερο από όσα ακούγαμε πριν λίγο καιρό. Τότε, το Tuatara διαφημιζόταν πως είχε γράψει 484,53 χλμ./ώρα στο «πήγαινε» και 532,93 χλμ./ώρα στο «έλα», για να βγει ο μέσος όρος των 508,73 χλμ./ώρα. Βέβαια, τώρα αναφέρεται πως η προσπάθεια έγινε σε άλλο μέρος (Johnny Bohmer Proving Grounds τώρα, αντί μιας ευθείας 11,6 χλμ στην έρημο της Νεβάδα) και με διαφορετικό οδηγό πίσω από το τιμόνι. Και πάλι, το ταχύτερο πέρασμα δεν παύει να είναι 62 ολόκληρα χλμ./ώρα χαμηλότερο από το υποτιθέμενο προηγούμενο, ενώ ακόμα και συγκριτικά με το τότε χαμηλότερο υστερεί 24 χλμ./ώρα! Οπότε διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας…

 

Get it on Google Play Download on the App Store