«Ιπτάμενη» Mercedes-AMG ξέρανε 41 περιπολικά!

Μέχρι το λανσάρισμα του One, η GT 63 S E Performance αποτελούσε ό,τι ισχυρότερο είχε παρουσιάσει η Mercedes-AMG σε αυτοκίνητο παραγωγής, στην ιστορία της. Ένα υβριδικό «τείχος» δύναμης, με περισσότερους από 840 ίππους και 1.470 ολόκληρα Nm ροπής, που κάνει την αστυνομία να προσεύχεται να μην χρειαστεί να την κυνηγήσει. Οι ευχές των οργάνων της τάξης στη Στουτγκάρδη δεν εισακούστηκαν, και είδαν το απόλυτο σεντάν της Mercedes να μετατρέπεται σε φάντασμα.

Πριν λίγες μέρες εθεάθη μια GT 63 S E Performance να κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο πέριξ της γερμανικής μεγαλούπολης, στο αντίθετο ρεύμα! Για απροσδιόριστο λόγο ο οδηγός της δεν έλεγε να μπει στην κανονική ροή της κυκλοφορίας, αναγκάζοντας την αστυνομία αφενός στο κλείσιμο της ροής προς τη μια κατεύθυνση, αφετέρου στην καταδίωξή του. Με 843 άλογα, 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ., τελική 316 χλμ./ώρα και έναν παράφρονα άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, όμως, άντε να τον πιάσεις. Στη θέα των περιπολικών ο οδηγός της κορυφαίας GT 63 S όχι μόνο δεν έκοψε, αλλά πάτησε τέρμα το γκάζι και προκάλεσε μια από τις ταχύτερες -και τελικά, πιο άκαρπες- καταδιώξεις στα χρονικά!

Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να συνετίσουν τον οδηγό του γερμανικού υπερ-σεντάν, εκείνος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις υποδείξεις των οργάνων, «έραψε» το δεξί πεντάλ στη μοκέτα και άφησε τα περιπολικά να τρώνε τη σκόνη του, φτάνοντας μέχρι τα 300 χλμ./ώρα – πάντα στο αντίθετο ρεύμα! Οι BMW Σειρά 5 και Mercedes C-Class της γερμανικής αστυνομίας δεν είχαν καμιά ελπίδα, και παρότι μαζεύτηκαν 41 από δαύτες δεν κατάφεραν το παραμικρό. Στην καταδίωξη συνέδραμε και ελικόπτερο, αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό της τετράθυρης AMG!

O οδηγός κατάφερε να ξεφύγει τόσο από τα 41 περιπολικά (εύκολα), όσο και από το ελικόπτερο (πιο δύσκολα). Το εναέριο μέσο της αστυνομίας εντόπισε τελικά την GT 63 S E Performance σταθμευμένη, με τον άνθρωπο που προκάλεσε τον πανικό -και από καθαρή τύχη όχι πολύνεκρο δυστύχημα- να διαφεύγει πεζός και να είναι μέχρι αυτή τη στιγμή εξαφανισμένος!

Get it on Google Play Download on the App Store