Βόλτα α λα Gran Turismo με το Mercedes-AMG One

Το 99,99% των αυτοκινητόφιλων θα καταφέρει να οδηγήσει το Mercedes-AMG One μόνο σε video game, σε κάποιο από τα επόμενα Gran Turismo ή Forza Motorsport. Ένας από τους μόλις 275 τυχερούς που μπορούν να το κάνουν στα αλήθεια, μας πάει μια βόλτα στην πίστα του Nurburgring με την κλασική κάμερα που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι όταν παίζουμε: πίσω από το αυτοκίνητο.

Μια GoPro τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος του One, με το κοντάρι να σβήνεται τεχνηέντως στο μοντάζ (μόνο η σκιά σε κάποια σημεία το φανερώνει). Η αίσθηση είναι πραγματικά λες και βλέπεις Gran Turismo στην πραγματική ζωή, κυνηγώντας μια AMG GT Black Series. Ο ήχος του υβριδικού 1.6 V6 τούρμπο αποτυπώνεται μέχρι τελευταίου ντεσιμπέλ, ενώ έξτρα πόντους πιστότητας καταθέτουν οι αναπηδήσεις της ανάρτησης που περνάνε κανονικότατα στη λήψη. Ο ρυθμός που ακολουθεί ο οδηγός φαίνεται πως δεν είναι καν κοντά στο 100%, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πέρναγε την Black Series «από πάνω». Ουδόλως μας πειράζει βέβαια, καθώς οι εικόνες που απολαμβάνουμε είναι μοναδικές.

Θυμίζουμε πως το «Ένα» διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, κεραμικά φρένα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 1.063 ίππους, που πηγάζουν από τον 1.600άρη V6 twinturbo (κόφτης στις 11.000 σ.α.λ.) και τους 4 ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας στο One να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,9 δλ. και στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ., με την τελική στα 352 χλμ./ώρα. Προσόντα που το χρήζουν ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών, στην «Πράσινη Κόλαση».

Get it on Google Play Download on the App Store