Ιστορικό ρεκόρ στο 400άρι από τον Pininfarina (+video)

Ο Pininfarina είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες για τα κομψοτεχνήματα που καλλιτεχνεί σε τέσσερις τροχούς. Μερικά από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα όλων των εποχών φέρουν την υπογραφή του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου και καροσερίστα, ο οποίος τα τελευταία δυο χρόνια δραστηριοποιείται και στο χώρο των hypercars. Για την ακρίβεια όχι απλά δραστηριοποιείται, αλλά κάνει ιστορικά ρεκόρ ταχύτητας!

Το Battista είναι από τον περασμένο Νοέμβριο το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών στο 0-100 χλμ./ώρα, έχοντας γράψει 1,86 δλ. Πλέον είναι το ταχύτερο και στο 400άρι, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει το 0-400 μέτρα σε 8,55 δλ. και να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ κατά 0,03 δλ.! Ένα ρεκόρ που άνηκε στο Rimac Nevera, το οποίο έχει καλύψει τα 400 μέτρα από στάση σε 8,58 δλ. Παράλληλα, πέρασε τη γραμμή του μισού μιλίου (804 μέτρα) σε 13,38 δλ. Το Battista έγραψε ιστορία στο πεδίο δοκιμών NATRAX, στην Ινδία, με τον δοκιμαστή της εταιρίας, Stefano Costa, στο τιμόνι.

Το ιταλικό hypercar πέτυχε άλλες δυο σημαντικές επιδόσεις, με άλλο -ή καλύτερα, άλλη- οδηγό. Η Renuka Kirpalani έγινε η ταχύτερη Ινδή οδηγός του πλανήτη (και μια από τις ταχύτερες ανεξαρτήτου εθνικότητας), όταν έφτασε τα 357,1 χλμ./ώρα στην οβάλ πίστα. Ταυτόχρονα, με άλλον έναν Ινδό στα πηδάλια (τον δημοσιογράφο Hormazd Sorabjee), το Battista έφτασε μέχρι τα 358,03 χλμ./ώρα στον ίδιο χώρο και έγινε -με γιγαντιαία διαφορά- το ταχύτερο τετράτροχο (παραγωγής ή αγωνιστικό) που έχει πατήσει ποτέ στην Ινδία.

Υπενθυμίζουμε πως το Pininfarina Battista είναι ουσιαστικά το Rimac Nevera με άλλο αμάξωμα και εσωτερικό, καθώς έχει το ίδιο σασί και τους 4 ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά τροχό) του κροατικού hypercar, με συνολική απόδοση 1.900 ίππων και 2.360 Nm. Το Battista κατασκευάζεται στην Ιταλία και εξ ολοκλήρου στο χέρι, με την ολοκλήρωσή του να απαιτεί 1.250 ώρες. Όλα κι όλα 150 θα κατασκευαστούν, με την τιμή για κάθε ένα να τοποθετείται στα 2,1 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Get it on Google Play Download on the App Store