Το Rimac Nevera «δεν βλέπει καν» την Aventador SVJ (+video)

Η Aventador SVJ δεν είναι απλά μια Lamborghini. Πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες και ταχύτερες δημιουργίες όλων των εποχών στη Sant’Agata, ικανή να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,7 δλ. και να ξεπεράσει τα 350 χλμ./ώρα. Τι λένε αυτοί οι αριθμοί στο Rimac Nevera; Πλην τελικής, κι αυτό λόγω περιοριστή, απολύτως τίποτα.

Το κροατικό EV hypercar διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό, με συνολική ισχύ που φτάνει τα 1.940 άλογα και τα 2.360 Nm ροπής. Η Rimac ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 1,85 δλ., 0-160 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ., 0-300 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ. και τελική 352 χλμ./ώρα, με το τελευταίο νούμερο να προκύπτει κατόπιν μεσολάβησης ηλεκτρονικού κόφτη. Τι μπορεί να κάνει απέναντι σε τέτοιο «Κρακατόα» δύναμης η έρμη Lambo, πέρα από να αποτελεί σάκο του μποξ και να χρησιμεύει ως σημείο σύγκρισης, για το πόσο καταιγιστικό είναι το Nevera;

Το Top Gear πήρε τα δυο αυτοκίνητα, τα έβαλε δίπλα-δίπλα και έκανε επίδειξη της τρομακτικής ταχύτητας του Rimac. Σε βρεγμένο οδόστρωμα κιόλας, που θα έπρεπε να δυσκολεύει την κατασκευή με τα σχεδόν τριπλάσια άλογα από την πιο σκληροπυρηνική Aventador. Ελπίδα για τον «ταύρο» θα υπήρχε μόνο αν η μπαταρία των 120 kWh στο Nevera ήταν άδεια. Εδώ, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Chris Harris πατάει τέρμα το γκάζι, χαιρετάει τον οδηγό της Lamborghini στην εκκίνηση και κατόπιν, απλά την παρακολουθεί να μετατρέπεται σε ίχνος στους καθρέπτες. Όσο εκπληκτικό και να είναι το γκάζι του ηλεκτρισμού, όμως, το τραγούδι του ατμοσφαιρικού V12 σε κάνει να βάζεις την απόλυτη ταχύτητα σε δεύτερη μοίρα.

Get it on Google Play Download on the App Store