Jet ski έγινε θαλάσσια Corvette! (+video)

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και των υπεραυτοκινήτων, μόλις βρήκαν το απόλυτο όχημα. Ένα διθέσιο jet ski, με αμάξωμα που παραπέμπει στη Chevrolet Corvette!

Η ιδιαίτερη αυτή κατασκευή μάς έρχεται από την Αμερική και την εταιρία JetCar USA, που ειδικεύεται στη μεταποίηση jet ski ώστε να μοιάζουν σε αυτοκίνητα. Η 7η γενιά Corvette αποτέλεσε την έμπνευση για το συγκεκριμένο, έστω κι αν οι γραμμές του αμαξώματος δεν είναι ακριβώς πιστές με εκείνες της πραγματικής «Κορβέτας». Για να ακριβολογούμε, περισσότερο σε Lotus Evora φέρνει – ειδικά πίσω, με τα στρογγυλά φανάρια. Αφού οι Αμερικανοί, όμως, κάνουν λόγο για «θαλάσσια Corvette», εμάς μας περισσεύει.

Το αμάξωμα κατασκευάζεται από fiberglass και διαθέτει πολλά λειτουργικά μέρη, όπως φώτα και υαλοκαθαριστήρες. Ακόμα πιο αυτοκινητικό το εσωτερικό, όπου οι δυο επιβάτες απολαμβάνουν κανονικότατο ηχοσύστημα με 6 ηχεία και Bluetooth! Το μήκος του JetCar, όπως ονομάζεται, φτάνει τα 4,57 μέτρα και η τεράστια αεροτομή πίσω, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του πλάτους, έχει καθαρά αισθητικό ρόλο. Όχι ότι δεν έχει δύναμη το όχημα, κάθε άλλο.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας 1.800άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας της Yamaha, με απόδοση 180 ίππων. Καμία σχέση με τα 495 άλογα του 6.2 V8 της κανονικής Corvette, αλλά λάβετε υπόψη πως καλείται να διαχειριστεί μόλις 544 κιλά. Συνεπώς, η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι καλύτερη από της Stingray (1.654 η ‘Vette, 3,34 κιλά/ίππο, στα 3,07 κιλά/ίππο το jet ski)! H τιμή αγοράς κυμαίνεται μεταξύ 46.000 και 55.000 δολαρίων (43.000-51.480 ευρώ), αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κοιτάξει αυτό το μεταχειρισμένο, που προς το παρόν τιμολογείται στις 6.500 δολάρια (6.080 ευρώ). Επίσης, αν δεν του αρέσει η Corvette και θέλει κάτι πιο exclusive, διατίθενται αμαξώματα α λα Bugatti Chiron και Lamborghini Aventador.

Get it on Google Play Download on the App Store