Καινούργιο Ford F-150 κοστίζει όσο δύο Mustang!

Το επί σειρά δεκαετιών δημοφιλέστερο μοντέλο της Ford στις Η.Π.Α., δεν είναι άλλο από το pickup Ford F-150. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα το γνωρίζουμε μέσα από φωτογραφίες, αφού δεν εισάγεται από την αντιπροσωπεία και είναι εξαιρετικά σπάνιο να το πετύχει κανείς να κυκλοφορεί. Όμως κάποια ελάχιστα υπάρχουν, ενώ δίπλα του ακόμα και το Ford Ranger Raptor δείχνει μικρό.

Δείτε ακόμα: Ποιο SUV καίει 5€/100 χλμ. και δεν είναι diesel ή CNG;

Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μια ειδική συλλεκτική και άκρως θηριώδη έκδοση του Ford F-150, την Harley-Davidson. Ένα τέτοιο σπέσιαλ «αγροτικό» είναι αυτό που βλέπετε, το οποίο εμφανίζεται στη γνωστή σελίδα αγγελιών και πωλείται στην τιμή των 119.00 ευρώ. Δηλαδή, κοστίζει όσο δύο ολοκαίνουργιες Ford Mustang 2.3 λτ. EcoBoost 314 PS (55.209 ευρώ εκάστη) και περισσεύουν σχεδόν 8.600 ευρώ για… βενζίνη.

Όμως, το Ford F-150 Harley-Davidson είναι σίγουρα ακόμα πιο εντυπωσιακό από μια Mustang, ενώ διαθέτει πανίσχυρο κινητήρα και σίγουρα πολύ διψασμένο για άφθονες ποσότητες καυσίμου. Η ειδική αυτή έκδοση με τα σήματα της πασίγνωστης εταιρίας μοτοσυκλετών ξεχωρίζει ακόμα για τα τεράστια ζαντολάστιχα, την εξάτμιση με ήχο που παραπέμπει στον χαρακτηριστικό κρότο των Harley, διαφορετική μάσκα, πορτοκαλί πινελιές σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, πτυσσόμενα σκαλοπάτια κ.λπ. Η δε καμπίνα των επιβατών μόνο pickup δεν θυμίζει, αφού περισσότερο παραπέμπει σε ένα πολυτελές SUV.

Δείτε ακόμα: Ford GT πήρε 800.000 σε αξία μέσα σε 2 χρόνια

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 5λιτρο V8 με απόδοση 450 ίππων (σύμφωνα με την αγγελία), ο οποίος συνδυάζεται μα αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων. Υπάρχουν διάφορες επιλογές κίνησης στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, ενώ διαθέτει ακόμα ειδικά αμορτισέρ της Fox.

Να σημειωθεί ότι το F-150 Harley-Davidson Edition στο χρώμα Agate Black, πωλούνταν στις Η.Π.Α. για 97.410 δολάρια. Το «κακό» είναι ότι στο τέλος της αγγελίας αναφέρεται ότι το κορυφαίο αυτό pickup δεν πωλείται στην Ελλάδα και ότι είναι διαθέσιμο για ντίλερ αυτοκινήτων εκτός της Ευρώπης. Τσάμπα όνειρα λοιπόν για όσους μπορεί να τύχαινε να το… γλυκοκοίταζαν. Ή αλλιώς «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο».

Δείτε ακόμα: Ford F-150 750 ίππων προκαλεί νέφος (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store