Κανείς δεν λέει «όχι» σε επιστροφή του Honda CRX

Πάνε 29 χρόνια από όταν το Honda CRX σταμάτησε να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη γκάμα του «Big H». Το Del Sol που το διαδέχτηκε, αλλά και το CRZ που ανεπιτυχώς προσπάθησε να αναβιώσει το πνεύμα του, ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τη νοσταλγία για το αυθεντικό.

Κάπως έτσι αισθάνεται και ο Rain Prisk , που πήρε το CRZ και δημιούργησε ψηφιακά τη σύγχρονη εκδοχή της ιαπωνικής «βολίδας». Η αλήθεια πάντως είναι πως περισσότερο σε Peugeot 406 Coupe φέρνει μπροστά, παρά σε κάποιο μοντέλο της Honda.

Να θυμίσουμε πως το CRX 2ης γενιάς, που εμφανίστηκε το 1988, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που άγγιξε την ειδική απόδοση των 100 ίππων/λίτρο. Με 150 ίππους στις 7.600 σ.α.λ. και τον κόφτη στις 8.200, ο B16A ήταν ο κινητήρας που εισήγαγε το μεταβλητό βύθισμα, το θρυλικό πλέον VTEC. Τεχνικά το πρώτο αυτοκίνητο που το είδε να παίρνει θέση κάτω από το καπό του, ήταν το Integra Si. Το οποίο, όμως, ήταν διαθέσιμο μόνο στην εγχώρια αγορά. Οπότε στον κόσμο, η κλωτσιά και στρίγκλισμα του VTEC έγινε μύθος μέσω του CRX.

Η Honda δεν έχει πλάνα επαναφοράς του CRX, όμως από τη στιγμή που ακούγεται έντονα πως υπάρχει βάσιμο ενδιαφέρον για comeback του S2000, δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store