Το Honda S2000 επιστρέφει με το μοτέρ του Type R!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε φήμες για επιστροφή του S2000, όμως είναι η πρώτη που έχουμε τόσες τεχνικές λεπτομέρειες για το διαφαινόμενο comeback του μυθικού Honda.

Δείτε ακόμα: Νέο επετειακό Honda S2000 20th Anniversary

Σύμφωνα με το Forbes, επικαλούμενο πηγή στα ενδότερα της ιαπωνικής φίρμας, το S2K προγραμματίζεται να επιστρέψει – και μάλιστα πιο ισχυρό, γρήγορο και καταιγιστικό από ποτέ! Η πηγή αναφέρει πως οι σχεδιαστές θα κρατήσουν τις αναλογίες πολύ κοντά στα AP1/AP2, με το μακρύ καπό, το κοφτό παρμπρίζ και το κοντό πίσω μέρος. Το rendering του carnewsnetwork μας βάζει απόλυτα στο κλίμα. Πλαίσιο και αμάξωμα θα διαθέτουν πολλά μέρη από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά. Η πληροφόρηση μάλιστα κάνει λόγο για ακριβές νούμερο, στα 1.361 κιλά. Το AP1, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ζύγιζε 1.240 κιλά.

Οι τεράστιες αλλαγές, αναμενόμενα, αφορούν τα δρώμενα κάτω από το καπό. Η κίνηση -ευτυχώς- όχι μόνο θα συνεχίσει να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, αλλά θα τους τροφοδοτεί με πολλή περισσότερη ισχύ. Ο 2λιτρος VTEC Turbo του Civic Type R είναι ο Νο1 υποψήφιος για να αποτελέσει την καρδιά του νέου S2000, κάτι που αυτομάτως ανεβάζει το αυτοκίνητο στα επίπεδα των Toyota Supra και Nissan 400Z! Αν θα παραμείνει στα 320 άλογα ή θα είναι πιο δυνατό, όπως και το πώς θα καταφέρουν οι Ιάπωνες να τον γυρίσουν κατά τον διαμήκη άξονα, δεν διευκρινίζεται. Και μόνο που υπάρχει αυτή η βάσιμη φήμη, όμως, αρκεί για να δώσει χρώμα στις γκρίζες μέρες που ζούμε.

Διαβάστε επίσης: Ποια πρωτιά κατείχε το Honda S2000;

Πάντα σύμφωνα με την πηγή του Forbes, το -ας πάρουμε την πρωτοβουλία να το πούμε- AP3 αναμένεται να λανσαριστεί σε βάθος τετραετίας. Υπομονή μέχρι το 2024.

Δείτε ακόμα: Honda S2000 κολλάει προφυλακτήρα σε BMW M4 στο ‘Ring (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store