«Καρφωμένη» η Porsche Boxster στον τάρανδο (+video)

Η Porsche Boxster δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στη διαχείριση του τεστ αποφυγής ταράνδου, ακόμα και όταν υποβλήθηκε σε αυτό πλήρως φορτωμένη.

Ακόμα και έτσι, βέβαια, η κεντρομήχανη Γερμανίδα είναι ελαφρύτερη από πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα. Το μέγιστο ωφέλιμο βάρος της ανέρχεται στα 1.730 κιλά, ενώ άδεια ζυγίζει 1.561 κιλά. Η σχετικά υψηλή ένδειξη της ζυγαριάς οφείλεται στο ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι η επετειακή 25 Years, που φοράει πολλά από τα καλούδια του έξτρα εξοπλισμού. Το Teknikens Värld, ή αλλιώς το περιοδικό που έκανε παγκοσμίως γνωστό το τεστ αποφυγής ταράνδου, έθεσε την 718 Boxster 25 Years Edition προ των κώνων, καταφέρνοντας να σημειώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 75 χλμ./ώρα και κατευθείαν, πέρασε τη βάση των 72 χλμ./ώρα που θέτουν οι Σουηδοί (αρκετά πιο κάτω σε σχέση με τα 77 χλμ./ώρα του των Ισπανών στο km77.c0m). Οι δοκιμαστές εξήραν το πόσο ισορροπημένα αντιμετώπισαν πλαίσιο και ανάρτηση τις απότομες αλλαγής κατεύθυνσης, δίνοντας τη σιγουριά πως η Boxster μπορεί να περάσει από τους τρεις διαδρόμους και ταχύτερα. Τα 79 χλμ./ώρα της δεύτερης προσπάθειας αποτελούν την απόδειξη, πάντα μιλώντας για ένα αυτοκίνητο φορτωμένο στο μέγιστο εργοστασιακό του ωφέλιμο φορτίο. Με τον οδηγό μόνο και άδειο πορτμπαγκάζ, το κεντρομήχανο roadster δεδομένα θα πιάνει υψηλότερη ταχύτητα, ξεπερνώντας σίγουρα τα 80 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store