Κλεμμένα supercars βρέθηκαν σε κοντέινερ

Οι διωκτικές αρχές της Ιταλίας και του Καναδά εντόπισαν ένα ιδιαίτερα premium και «γκαζιάρικο» περιεχόμενο σε κοντέινερ, το οποίο ήταν κλεμμένο.

Δείτε ακόμα: Έκλεψαν 3 αυτοκίνητα κι έκαναν ζημιά σε 6! (+video)

Πάνω από 40 αυτοκίνητα πολυτελείας εντοπίστηκαν στις δυο χώρες, που είχαν κλαπεί από τον Καναδά και είχαν προορισμό την Τουρκία και την Λιβύη, όπου θα πωλούνταν ως μεταχειρισμένα. Τα 30 εξ αυτών ανακαλύφτηκαν από την ιταλική αστυνομία, που διεξήγαγε την επιχείρηση σε συνεργασία με τη Μονάδα Οικονομικών Εγκλημάτων του Τορόντο (CBSA). Οι Καναδοί είχαν ξεκινήσει έρευνα από το 2018, όταν ένα Audi Q7 εξαφανίστηκε από τη Νέα Υόρκη. Ταυτόχρονα με τους Ιταλούς, στο κεντρικό λιμάνι του Τορόντο ανακαλύφθηκαν ακόμα 10 πολυτελή μοντέλα με τον ίδιο προορισμό.

Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 1,4 εκατ. ευρώ και μεταξύ τους περιλαμβάνονται μiα BMW M6, μια Mercedes-AMG GLC 43, αρκετές Jaguar, πολλά Land Rover, μια Chevrolet Camaro και πολλά ακόμα αυτοκίνητα ανάλογου βεληνεκούς.

Διαβάστε επίσης: Ήρωας: Θυσίασε το αυτοκίνητό του για να εμποδίσει κλέφτες (+video)

Σύμφωνα με την αναφορά των Carabinieri, ο τελικός προορισμός των αυτοκινήτων ήταν η Λιβύη και η Τουρκία όπου, μέσω παραποίησης στοιχείων, θα πωλούνταν σαν εισαγόμενα μεταχειρισμένα στις τοπικές αγορές.

Get it on Google Play Download on the App Store