«Κοκάλωσε» το SEAT Ateca στον τάρανδο (+video)

Το ανανεωμένο SEAT Ateca υποβλήθηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με τα αποτελέσματα να αφήνουν «γλυκόπικρη» γεύση στους Ισπανούς.

Το SUV από το Μαρτορέλ έδωσε τις καθιερωμένες εξετάσεις του km77.com, στη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας. Η έκδοση που επιλέχθηκε για να τα βάλει με τους κώνους ήταν η X-Perience, με τον 1.5 TSI των 150 ίππων και τροχούς 235/40/R19. Εκτός αυτών, διέθετε και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Στην πρώτη προσπάθεια, με 73 χλμ./ώρα και το DCC στο Normal, όλα έδειχναν πως το Ateca μπορούσε να πετύχει επίδοση που θα έκανε τους δοκιμαστές να τρίβουν τα μάτια τους. Είναι χαρακτηριστικό πως το αυτοκίνητο πέρασε τόσο άνετα, που ο οδηγός είχε το χρόνο να ισιώσει το τιμόνι πριν ξαναστρίψει για την είσοδο στον τρίτο διάδρομο. Τα ηλεκτρονικά, όμως, είχαν αντίθετη άποψη.

Στα 76 χλμ./ώρα και με επιλεγμένο το Sport στα αμορτισέρ, το εμπρός μέρος υπέκυψε στην υποστροφή και πήρε πορεία προς το εξωτερικό του διαδρόμου. Το ESC επενέβη πανικόβλητο και σχεδόν ακινητοποίησε το Ateca! Τελικά η δοκιμασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ωστόσο τα «μούτρα» που έβγαλε και κυρίως η άγαρμπη επέμβαση του συστήματος ευστάθειας, προκάλεσαν τα αρνητικά σχόλια των δοκιμαστών. Αντίθετα, η πολύ μικρή κλίση του αμαξώματος περιελήφθη στα θετικά της συμπεριφοράς του SEAT.

Get it on Google Play Download on the App Store