Lamborghini πήγαινε με 156 χλμ./ώρα πάνω από το όριο

Χαβαλέ στα όρια ταχύτητας έκανε ο οδηγός μιας Lamborghini Aventador SVJ, μέχρι που τον «τσίμπησε» το ραντάρ της τροχαίας και η διασκέδαση μετετράπη σε οδυρμό.

Ο Zhan John Akopyan συνελήφθη από τις συσκευές της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων στην Καλιφόρνια, ενόσω κινείτο με 244 χλμ./ώρα (152 μίλια/ώρα) στον κόμβο 154. Δρόμος όπου κανονικά, το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι τα 88 χλμ./ώρα (55 μίλια/ώρα). Οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν αργότερα τη «φτερωτή» Aventador, βεβαιώνοντας στον 50χρονο ιδιοκτήτη της πρόστιμα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και επικίνδυνη οδήγηση. Ο Akopyan ωστόσο δήλωσε αθώος στην ακροαματική διαδικασία, οπότε θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της δίκης για να δει το ύψος της ποινής (όχι ότι θα αλλάξει κάτι, δηλαδή).

Η τροχαία αυτοκινητοδρόμων μάλιστα πόσταρε στο Facebook σχετικά, δείχνοντας κατανόηση για τους πειρασμούς που κρύβει το γκάζι μιας Lamborghini, αλλά τονίζοντας παράλληλα πως αυτό θα πρέπει να ανοίγει τέρμα μόνο σε πίστα: «Καταλαβαίνουμε πόσο δελεαστικό είναι να “το ανοίξεις” όταν το αυτοκίνητό σου είναι γρήγορο και ο καιρός καλός, αλλά κρατήστε την όρεξη για την πίστα», έλεγε χαρακτηριστικά η ανάρτηση της αστυνομίας.

H Aventador SVJ διαθέτει 770 ίππους και 720 Nm από τον 6.5 V12, που της επιτρέπουν να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,8 δλ. και να μη σταματάει τη δεξιόστροφη κίνηση του ταχύμετρου πριν τα 352 χλμ./ώρα. Αν τελικά αποδειχτεί πως ο Akopyan πήγαινε με 244 χλμ./ώρα, θα μπορεί να ισχυριστεί στο δικαστήριο πως πήγαινε μόνο μέχρι το 75% της δυναμικής του αυτοκινήτου. Ενδιαφέρον θα είχε μια τέτοια υπερασπιστική γραμμή, το δίχως άλλο…

Get it on Google Play Download on the App Store